RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hanne Backe-Hansen og Anette Rønneberg Lindskog overlater helst scenen til nye talenter.
Hanne Backe-Hansen og Anette Rønneberg Lindskog overlater helst scenen til nye talenter. Foto: FOTO: ELLEN RØNNING

Søndagskveld i godt selskap

Høstsesongen for konseptet Sunday Digestive er vel i gang på Parkteatret. Helt frem til jul inviterer Anette Rønneberg Lindskog og Hanne Backe -Hansen sære, dyktige, lovende og sjarmerende artister opp på den lille scenen.

GRÜNERLØKKA: Siden høsten 2008 har Hanne tatt ansvar for søndagsfordøyelsen til musikkglade osloborgere. Først i samarbeid med Ida Faldbakken, og nå altså med Anette.

– Vi er veldig bra match! Hanne smiler fornøyd til sin unge kollega; – Anette er så ung og fresk, og hun har en spesiell teft for ungt, nytt og rart. Masse erfaring har hun klart å skaffe seg også, blant annet fra en rekke festivaljobber. Selv har jeg en ganske så variert musikkbakgrunn, med blant annet klassisk skolering, rock og jazz, og jeg er interessert i alt som fanger min oppmerksomhet, fra metall til visepop.

Trippelarbeidende

Jobb, interesser og studier er tre sider av samme sak for jentene bak Sunday Digestive. Begge har jobbet på Parkteatret siden 2004, og det betyr at Hanne var 23 år da hun begynte, mens Anette var 17.

– Vi rydda litt. Det tror jeg alle som jobber her startet med. Anette smiler. – Og dette er en veldig trivelig arbeidsplass, ikke mange slutter her, nei!

Første året ble Sunday Digestive drevet som en fritidssyssel, det vil si uten lønn. Det forteller om store hjerter for «ny» musikk hos jentene, som i tillegg er fulltidsstudenter.

Anette studerer kultur og ledelse på BI, Hanne skal være ferdig med sin Masteroppgave i musikk i mai. Og sist men overhodet ikke minst har hun en liten frøken på tre år, og sånne vil og må man som kjent bruke mye tid med.Send inn!

– Travelt er det, ja men så utrolig givende! Vi startet opp Sunday Digestive litt uhøytidelig med venner og bekjente, med ønske om å gi artister uten scene en mulighet til å spille for et publikum. Og vi ønsket å lage rom for alt som er nytt og rart og originalt, sier Hanne.

Og interessen fra musikere er stor.

– Vi får tilsendt masse demoer og Myspace-linker, forteller Anette, – men vi vil gjerne ha mer! Det er så mye bra å ta av der ute.

God opplevelse

Hanne og Anette er veldig opptatte av å ta vare på musikerne sine.

– Vi setter vår ære i å gi artistene en fin opplevelse. Dårlig og arrogant behandling er dessverre ganske vanlig i denne bransjen, sier Hanne.

Og med så dedikerte arrangører og en liten, intim scene, ligger alt til rette for nettopp en god opplevelse. Både for artister og publikum.

– Det er plass til 100 mennesker her, men selv om det bare er 10–20 til stede blir det ikke stusselig. Og selv om scenen er liten fungerer rock, punk og synth like godt som visesang. Det viktigste er at musikerne formidler noe.

Anette snakker seg varm.

– Og vi har et kjempekult program denne høsten! Førstkommende søndag, for eksempel, spiller Bård Watn gitar og bruker loopmaskin. Det blir inspirasjon fra jazz, soul, r&b, klassisk og visetradisjon. Dessuten har han en utrolig morsom og karismatisk tilstedeværelse på scenen. Og det har aldri vært noen ulempe!

Søndagskonsertene starter 20.00 og koster 80 kroner. Høstens øvrige program finner du på www.parkteatret.no. Facebookgruppa finnner du her: http://www.facebook.com/#!/group.php?gid=31928254778&ref=ts

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere