RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndre Nordstrand kan få nasjonalanlegg for fotball


Terje Rønning i Sundvall eiendom mener det er en flott tanke å bygge sentralanlegg for fotball i Bydel Søndre Nordstrand.
Terje Rønning i Sundvall eiendom mener det er en flott tanke å bygge sentralanlegg for fotball i Bydel Søndre Nordstrand.
Nytt nasjonalanlegg for fotball var planlagt ved Ikea på Furuset. Nå er de planene skrinlagt. Mens en tomt ved Åsland snødeponi seiler opp.

SØNDRE NORDSTRAND: NFF kunngjorde for et år siden at de ville bygge gigantstadion på Kjeldsrud i Groruddalen uavhengig av om Norge fikk fotball-EM i 2016.

– Nå er denne tomten uaktuell. Men vi jobber fortsatt videre for et nasjonalanlegg. Vi ser på to tomter, en annen i Groruddalen og en i Søndre Nordstrand, forteller Anders Rikter, kommunikasjonssjef for EM-prosjektet, til Nordstrands Blad.

Han sier NFF ikke har bestemt hva som er mest aktuelt nå, Søndre Nordstrand eller Stubberudfyllinga nær Alna senter i Groruddalen.

Kan løse mye

Rikter i EM-prosjektet forteller at den aktuelle tomten i Bydel Søndre Nordstrand ligger langs E6 syd for Åsland snødeponi.

– Vi er i kontakt med grunneieren her, Sundvall Eiendom representert ved Terje Rønning, forteller Anders Rikter. Som mener en av fordelene med tomten i Oslo syd er at den ikke er bebygd fra før.

– Det er snakk om veldig store planer, så store at de virker inn på hele byplanleggingen om de blir realisert. Det er snakk om et anlegg som skal kunne ta 50 000 tilskuere på idrettsarrangementer eller konserter. Vi ser for oss et anlegg som skal kunne brukes til langt mer enn fotball. Stadion skal fungere ved de aller største anledningene. Hittil har vi for eksempel ikke noe sted i Norge som kan ta imot U2. Men et nasjonalanlegg skal også fungere i hverdagen. Til mange typer idretter, sier Rikter.

Han presiserer at det NFF kan er å planlegge selve stadion. Mens byens politiske og administrative myndigheter må tungt inn i planleggingen av byutviklingen.

Stort potensial

Terje Rønning i Sundvall Eiendom sier til Nordstrands Blad at planene om et nasjonalanlegg i Oslo syd har et enormt potensial.

– Jeg mener veldig mye ligger til rette for en slik løsning. Her kan mange ting ses i sammenheng, sier Rønning.

– Her kan vi legge idrettsanlegg for flere idretter. Vi kan bygge skiskytterarena og løypenett for sprint i tilknytning til stadion. Idrettens muligheter er fantastiske!

– Neste store punkt er samferdsel, fortsetter Rønning.

Han ser for seg et stopp på jernbanen der ute..

– Et stopp på dobbeltsporet vil bety enormt for fremtidens innbyggere på Gjersrud/Stensrud. I tillegg mener jeg vi skal bygge parkeringsarealer for 6000 biler. Disse vil bli brukt av tilreisende til arrangementer i helgene. Men like viktig: De kan brukes av pendlere i hverdagen. Det ville gitt en avlastning av veinettet som monnet, fortsetter Rønning.

Hans poeng er at pendlerne trenger et alternativ som fungerer. Hvis det var mulig å parkere enkelt utenfor bykjernen og så kjøre de siste minuttene med tog, så ville folk ha benyttet tilbudet.

Miljøprosjekt

– Jeg mener vi snakker om et miljøprosjekt. Men arealene vi snakker om ligger delvis i Ski kommune, delvis i Oppegård kommune og delvis i Oslo. Og alt ligger innenfor markagrensen. Og dermed er det ikke lett å planlegge noe som helst, uansett hvilke miljøeffekter vi kan dokumentere, sier Terje Rønning.

Han tror disse planene vil være levedyktige i et perspektiv på 40–50 år fremover.

– Vi står foran en enorm befolkningsvekst i Oslo og Akershus, og det trengs store grep. Jeg tror på en kombinasjon av jernbane, parkering og idrett her ute. Men før noe slikt kan realiseres trengs det store politiske beslutninger, avslutter Rønning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere