RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søndre Nordstrand ungdomsbydelen?

Søndre Nordstrand SV skriver i et innlegg i NB den 06.04. at Søndre Nordstrand er den bydelen med klart flest barn og unge. De skriver videre at "våre lokale ungdommer har vist ansvar og styrke gjennom egen innsats i vanskelige situasjoner i de siste årene, og at disse situasjonene vil SV ta vare på". Det virker merkelig å skrive dette når SV på forrige bydelsutvalgsmøte den 17.mars sammen med RV, AP, V og KRF vedtok å nedlegge det ungdomstilbudet som favner flest uten å finne noe alternativ.

Nordstrand Skytterlag har nesten 700 medlemmer hvorav ca 350 er unge under 18 år. De trener to ganger i uken på Prinsdal Skytebane, en skytebane som har eksistert siden 1947.

Nå har denne saken nok en gang vært drøftet i politiske fora, og flertallet i Bydelsutvalget (BU) vil nedlegge hele tilbudet. Både kommunen og skytterlaget har undersøkt muligheten for å skyte på baner utenfor Oslo. Det er ikke mulig, selv om noen BU-politikere tror de kan vedta skytebanekapasitet i andre kommuner. Den siste utredningen vurderer flere ulike alternative lokaliseringer, men kun et av de vil ikke innebære støyplage for noen boliger. Det ligger i et svært utilgjengelig og lite brukt område sør-øst for Grønmo, under Solbergfoss kraftlinje - nemlig Godlia. Hvis banen flyttes dit, kan dagens arealer, som også ligger innenfor markagrensen, tilbakeføres til Marka. Kun H og FRP støtte dette. Det politiske flertallet, inkludert SV ville ikke gjøre dette, og heller ikke miljø- og støyutbedre Prinsdal Skytebane. Deres alternativ er å nedlegge 350 trehundre og femti - barn og unges fritidstilbud. Det står i skarp kontrast til innlegget fra SV hvor de skriver "Vi skal i samarbeid med ungdommene legge til rette for å skape et aktivt og givende ungdomsmiljø som inkluderer alle grupper. Alle skal finne sin plass i Søndre Nordstrand og føle tilhørighet til bydelen".

Jeg skal ikke beskylde SV for å lyve, men her er nok et eksempel på at det er svært langt fra ord til handling i Sosialistisk Venstreparti.

Ståle Hagen
Leder i Søndre Nordstrand Høyre
Beboer i Prinsdal

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere