RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snekkerbuksa er på vei ut


Marthe Ødegård og Mathilde Arnesen, russ 2013, falt for heldressen, særlig fordi de opplever den som den originale russedressen. Da 2009-russen krabbet nedover Karl Johan, var det derimot snekkerbuksa som dominerte.
Marthe Ødegård og Mathilde Arnesen, russ 2013, falt for heldressen, særlig fordi de opplever den som den originale russedressen. Da 2009-russen krabbet nedover Karl Johan, var det derimot snekkerbuksa som dominerte. Foto: Arkivfoto
Russefeiringen 2013 nærmer seg med stormskritt, og avgangselevene må gjøre seg klare. Klær og utstyr må bestilles, noe som også innebærer å velge mellom heldress og snekkerbukse. Men i år er det ingen tvil: Heldress er hipt for buss- og byfolka!

OSLO: - Snekkerbukser er mest populært på landsbasis, men heldress er det som er mest populært for de som skal være på buss, og de som bor i de store byene.

Dette sier Russedress-gründer, Knut Gresvig.

Det er tydelig at heldress er slageren for den kommende buss-russen, og det er ikke vanskelig å se.

I en liten spørreundersøkelse som ble gjort på Bjørnholt vgs. velger 8 av 10 av avgangselevene heldress fremfor snekkerbukse. Blant dem, Mathilde Arnesen (18).

- Jeg har valgt heldress fordi jeg mener den ser best ut! Også er det kult at man kan bruke den både med og uten ermer. Og det er jo den originale russebuksen! Det er den foreldrene våre brukte, og den som alltid har vært der.

 Marthe Ødegård (18) er også en av mange osloruss som sverger til heldress fremfor snekkerbukse.

- Snekkerbukse er ut, heldress er helt klart best! Også er det jo den originale buksen foreldrene og besteforeldrene våre har brukt. Det var ikke noe vanskelig valg for min del.

STOR KÅRING: Har dere årets beste dekknavn?
 

- Flott å bevare det originale

For snekkerbukse har ikke alltid vært tilgjengelig for russen. Det var ikke før den moderne tid at snekkerbuksen var å få tak i, og det plutselig ble mer å velge mellom enn rød og blå.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Russ 1988

KUNNE IKKE VELGE: Russen -88 kunne ikke velge. Russeuniformen var heldress, og Tove Martinsen (44) var fornøyd med det. Hun har tatt vare på sin, og synes det er flott at heldressen fremdeles er en slager. (Foto: Privat)

 

Tove Martinsen (44) var russ i 1988 før snekkerbuksens tid da det kun var heldress på markedet. Martinsen var blåruss, og var på egen russebil med venninnene sine.

- Jeg husker godt den blå heldressen, og den henger fortsatt i skapet hjemme. Da jeg var russ var det bare heldress, noe jeg syntes var likeså greit, så man slipper man å ha noe å velge mellom!

Tove syntes det er flott at dagens russ fortsatt velger heldress den gang i dag, selv om det er flere ting å velge mellom.

- Det er flott at ungdommen bevarer det originale ved russetiden. Det er jo så mye som har endret seg siden min tid, så det er supert at heldressen fortsatt er en slager.

SE DITTOSLOS RUSSESIDE!
 

Heldressens tid til å skinne

Til tross for at heldress er kongen på markedet for bussrussen, finnes det unntak. Mai-Linn Johansen (20) var russ i 2011, og  som medlem på bussen «X 2011», var hun en av de mange 25 jentene som alle hadde snekker.

- Da jeg var russ for to år siden brukte alle jeg kjente snekkerbukse. Da var det heldress som var ut. Det ser jo ut som en vaktmesterdress! Men ting endrer seg med tiden. Nå er det vel heldressens tid til å skinne.

Ting endrer seg med tiden, og for så vidt man vet er det kanskje snekker som er hipt for neste kullets russ? Men så lenge kan vi forholde oss til at heldress er hipt for byfolka!

LES MER FRA UNGDOMSREDAKSJONEN!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere