RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøen forverrer


Så smalt er det i Bråtenalleen; fra venstre brødrene Theodor og Tobias med mamma Monica i blått bak. Til høyre i "rekka" – Benjamin – med mamma Cindy i hvitt bak.
Så smalt er det i Bråtenalleen; fra venstre brødrene Theodor og Tobias med mamma Monica i blått bak. Til høyre i "rekka" – Benjamin – med mamma Cindy i hvitt bak. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga
Bråtenalleen barnehage har diskutert trafikksituasjonen flere ganger. – Spesielt ille om vinteren, sier FAU-leder Ådne Skjelstad.

GREFSEN: FAU (Foreldrenes Arbeidsutvalg) og SU (Samarbeidstvalget) i Bråtenalleen Barnehage har hatt trafikksituasjonen utenfor på agenden flere ganer.

– Trafikk og parkeringssituasjonen har vært diskutert både i FAU og SU flere ganger. Bråtenalleen har veldig smal kjørebane, og har mye trafikk i forhold til infrastrukturen. Det ender ofte med at bilene kjører store deler av veien på fortauet! Dette forverres ved at barnehagen har 72 plasser og kun 4 parkeringsplasser. Det betyr at mange blir nødt til å parkere i gatene rundt. Dette skaper et veldig uoversiktelig trafikkbilde, og farlige situasjoner oppstår lett, sier FAU-leder Ådne Skjelstad.

– Trafikksituasjonen er spesielt ille om vinteren. I år er det masse snø som ikke har blitt fjernet, noe som betyr at det er enda trangere om plassen. Vi sendte for kort tid tilbake en forespørsel om å få fjernet snø fra veiene rundt barnehagen, sier Skjelstad, og legger til at FAU er positive til utbedringer som kan redusere farlige situasjoner.

– Men vi håper jo at eventuelle utbedringene ikke vil føre til en sterk økning i trafikken i Bråtenalleen, sier Skjelstad.

Da NAB var innom alleen forrige fredag, traff avisen mammaene Monica Nyenget Haugen og Cindy Engmark Sandvold, som nettopp hadde hentet barna i Bråtenalleen barnehage.

– Snømåking og utbedring av Bråtenalleen er nødvendig for å unngå alvorlige påkjørseler og skader her. Det er blant annet altfor få tilgjengelige parkeringsplasser. Snøen blir jo ikke fjernet, og resultatet blir kaotiske tilstander, sier de to mammaene.

– Det burde også vært skiltet at det er barnehage her, og i tillegg etablert fotgjengerfelt for å få en tryggere kryssing av veien!

LES OGSÅ: Flertall for Kapellvei-stenging

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere