RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøen kom til Skullerudstua


ga en fin ramme for Rustadsprinten i år.
ga en fin ramme for Rustadsprinten i år.
Surt vær og snø kunne satt en demper for årets sprintstafett, men skapte i stedet for en fin ramme for Rustadsprinten onsdag.

På grunn av lite snø, gikk deltakerne en prolog først på Rustadsprinten i år. Snømangelen gjorde at det ikke var mulig for 15-20 lag å gå samtidig, så finalen besto av de seks beste lagene fra prologen. Det fungerte bra og gjorde finalene ekstra spennende for deltakere og publikum.

108 lag

Leder for Rustad IL og speaker for kvelden, Barbro Dahlen, sier at det er 108 lag som var med på årets renn. Det vil si at det er 216 deltakere, fordi hvert lag består av to utøvere.

- Føret er litt annerledes enn tidligere idag på grunn av nysnøen, annonserer Barbro Dahlen over høyttaleranlegget. Hun forklarer at de hadde preparert løypene før det begynte å snø, men at snøfallet skapte andre forhold.

Svingen ved målområdet måtte fylles på med snø nesten hele tiden, fordi løperne traff isen som lå under etter et par runder.

Tredjeplass i Rustadsprinten

Bækkelagets Christopher Solbakke og Fredrik Skirbekk Vister gikk inn til en sterk tredjeplass i klassen for gutter 15-16 år. Plasseringen ga også en andreplass i Kretsmesterskapet, fordi vinnerlaget i sprinten ikke var fra samme krets.

- Målet var medalje, men det var tungt, sier gutta rett etter at Fredrik har spurtet over mållinja.

- Jeg hadde en del krefter igjen på slutten, så tredjeplassen skulle jeg klare, sier han. Bækkelaget-trener Øyvind Olstad var også veldig fornøyd etter løpet.

- Det er kjempegøy med sprintstafett, smiler han. Han sier at han tror sprint er fremtiden, og at Rustad gjør en veldig god jobb med arrangeringen.

- Det er spennende, og mer action i en sprintstafett, avslutter han.

Sprint er gøy

Johannes Sørli Hagerup og Simen Hegstad Krüger gikk i klassen for gutter 15-16 år, men nådde ikke helt opp.

- Det er det eneste sprintløpet jeg deltar på, så jeg synes det var veldig morsomt, sier han. Han har ikke lyst til å favorisere sprint foran noe annet så tidlig i karrieren, men synes det var veldig gøy å delta.

Anne-Tine Markset og Thekla Brun-Lie vant klassen for jenter 15-16 år i fjor, og kopierte bragden i år.

- Det var herlig, og like gøy som i fjor, svarer jentene etter at førsteplassen er sikret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere