RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøfaste rådyr angripes av hunder

Friluftsetaten oppfordrer hundeeiere om å ha kontroll på hunden. Onsdag måtte et rådyr avlives på Korsvoll etter å ha blitt bitt og stygt skadet.

OSLO: Rådyr og elg har problemer med å bevege seg i den løse snøen, og med å skaffe mat. En spesielt kald og snørik vinter er årsaken til at Friluftsetaten nå innstendig ber hundeeiere om å passe på at kjæledyrene ikke stresser viltet.

LES OGSÅ: Slår full «elgalarm» i Oslo

Vi har tidligere i vinter meldt om at Friluftsetaten har slått elgalarm, etter at svært mange eksemplarer av skogens konge har forvillet seg inn i tettbygde strøk. I løpet av de siste ukene har elg skapt farlige situasjoner i trafikken, og blitt skutt på Korsvoll, Skøyen, Smestad og Majorstuen.

LES OGSÅ: Denne elgen brakk beina

Onsdag 2. mars ble et rådyr avlivet på Korsvoll av viltforvaltningen etter å ha blitt bitt av en hund. Dette skal være bare ett av flere tilfeller i vinter der rådyr har blitt avlivet etter å ha blitt jaget og skadet stygt av løse hunder.

– Selv om kommunen ikke har vurdert forholdene som så vanskelige at det er innført ekstraordinær båndtvang, har den enkelte hundeeier et selvstendig ansvar for å ha kontroll på hunden sin ved bruk av bånd eller på annen måte slik at den ikke jager eller skader vilt, opplyser Friluftsetaten.

Den generelle båndtvangen i Oslo er fra 1. april til 20. august. De ni friområdene for hund, der båndtvangbestemmelsene ikke gjelder, er Styggedalen ved Bogstad, Hundejordet i Frognerparken, et område i Grefsenkollveien, ved Isdammen på Årvoll, Nuggerud P-plass på Ellingsrud, Lille Wembley på Haugerud, Skraperudtjern, Hallagerjordet ved Ljan og Jomfrubråtveien på Ekeberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere