RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Vi går mot slutten av juni, men på Huseby ved siden av Gardeleiren er det fortsatt rikelig med snø. Bydelspolitikerne ønsker sikring rundt snødeponiet. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Vi går mot slutten av juni, men på Huseby ved siden av Gardeleiren er det fortsatt rikelig med snø. Bydelspolitikerne ønsker sikring rundt snødeponiet. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

Snøhaug til bekymring

Vestre Aker bydelsutvalg vil ha sikring rundt snødeponiet i Sørkedalsveien. Det frykter det kan skje en ulykke i snømassene som har ligget der siden i vinter.

HUSEBY: Du har antakeligvis sett den svarte haugen som ligger rett nedenfor Gardeleiren. Under de store snøfallene i vinter ble plassen benyttet til snødeponi. Til slutt ble det et fjell med snø. Og nå i slutten av juni er det fortsatt store mengder med skitten snø i deponiet. Det bekymrer bydelspolitikerne. De krever at området sikres.

– Det finnes ingen sikring i form av et gjerde. Vi har ingen garantier om hva som kan skje dersom barn leker i snømassene. Det kan rase ut, sier Ellen Lerberg (SV).

Får ikke gjerde

Bydelsdirektør Vidar Haukeland har flere ganger bedt Samferdelsesetaten (SAM) om at det settes opp et gjerde rundt snømassene.

– SAM sjekker forholdene ved snødeponiet hver dag, men gjerde har vi foreløpig ikke fått gehør for, sier Haukeland.

Skriver brev

På vegne av bydelsutvalget, skal Haukeland og leder i bydelsutvalget Elin Horn Galtung (H) skrive brev byrådet om saken. Horn Galtung er forundret over snødeponier er usikret.

– Bassenger, lekeplasser og annet må sikres. Men ikke dette snødeponiet. Det er ikke lov å dumpe snøen i sjøen, men her ligger alt åpent for avrenning i naturen. Hvis noe skjer her, er Oslo kommune ansvarlig. Dette er et sted hvor man drukne i fred, slik det ser ut nå, sier Horn Galtung.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere