RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snøhuletur i strålende sol

For tredje år på rad dro Nordstrand-speiderne til Finse på snøhuletur forrige helg. Det har blitt en tradisjon å tilbringe en vinternatt i sovepose høyt til fjells.

NORDSTRAND/FINSE: 26 speider dro til Finse med soveposer, snøspader og mye pågangsmot forrige helg.
Bare snøen var mangelvare, minst en meter mindre enn i fjor, melder speiderne om etter hjemkomsten.

Lett å grave

Likevel gikk det ganske greit å grave to romslige snøhuler for de 16 ungdommene. De voksne ble henvist til en natt i telt like ved. Snøskavlen er ny hvert år, men stedet med utsikt over hele Finse har blitt speidernes faste snøhuleplass de siste årene.
I år var det ikke så kaldt som i fjor og det gikk lett å grave, mener graveveteran Magnus Gulseth (15).
Han var med for tredje gang. Nykommer Daniel Gloppestad Bajer (13) var også fornøyd, og føyk ut av hulen først av alle for å bruke tiden på mer graving, mens de andre enda strevde med å finne igjen votter, luer og å lete frem frokosten inne i hulen.

Læring

Dette er en fin tradisjon for oss i 1. Nordstrand, sier leder Anders Brage Mikkelsen (22).
Sammen med Magnus Borge (23) har han ansvaret for en speidertropp på 54 ungdommer. Det er de eldste som får tilbud om å være med på snøhuleturen.
Vi bruker også turen til å lære om snøskredfare og å gjennomføre søk med søkestenger. I år har vi også brukt litt tid på å grave nødbivuakk, forteller Anders Brage Mikkelsen.
Nyttig å gjennomgå dette i finvær. I ruskevær kan kunnskapen komme godt med, poengterer han.
1. Nordstrand speidergruppe teller i dag til sammen 90 medlemmer og holder vekselvis til i bydelshuset på Sæter og i Østmarka, eller på Finse når det er tid for snøhuletur.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere