RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snikdeponering på Mortensrud?


Som en kriseløsning har Samferdselsetaten tatt veikanten langs Thomas Ulvens vei på Mortensrud i bruk som snødeponi. Men det er ikke meningen at det skal legges mer her. Foto: Arne Vidar Jenssen
Som en kriseløsning har Samferdselsetaten tatt veikanten langs Thomas Ulvens vei på Mortensrud i bruk som snødeponi. Men det er ikke meningen at det skal legges mer her. Foto: Arne Vidar Jenssen
For en uke siden spurte vi om hvorfor Thomas Ulvens vei på Mortensrud ble så fint måkt. Nå vet vi svaret. Stedet blir brukt som snødeponi.

MORTENSRUD: – Er dette en form for snikdeponering? spør Arild Andersson (H), leder av bydelens teknisk og miljøkomité.

– Samferdselsetaten kan da ikke bare ta seg til rette på denne måten. Jeg vil ta saken opp i bydelsutvalget allerede nå på torsdag.

Kriseløsning

– Men er det meningen at dette i år skal være et snødeponi for Oslo?

– Nei da, beroliger Tom Kristoffersen som er driftssjef i Samferdselsetaten.

– Men da det sto på som verst med bortkjøring etter det store snøfallet i romjula, ble det så stor lastebiltrafikk til Åsland, at bilene simpelthen ikke kom inn. Da søkte vi om å få legge noe langs veikanten i Thomas Ulvens vei som går parallelt med E6 sørover fra Shell-stasjonen på Mortensrud.

– Men skal det fortsatt kjøres snølass til Mortensrud?

– Nei, det var en kriseløsning da det sto på som verst.

– Så selv med et stort, nytt snøfall blir det ikke Mortensrud-deponering?

– Nei, er det klare svaret.

– Nå forteller folk at det fortsatt kjøres snø hit?

– Om det er riktig, så skal det i alle fall ikke vare etter de beskjeder vi har gitt, sier Kristoffersen

– Vi har nemlig søkt om å få bruke både Hasle og Huseby som vi deponerte på i fjor, og håper på et raskt svar fra Plan- og bygningsetaten så vi kan begynne der.

Har penger

I motsetning til tidligere er det ikke økonomien som er problemet for snørydding.

– Før kunne vi ha brukt opp budsjettet ganske raskt på nyåret. Nå gir piggdekkavgiften oss penger i kassen. Men vi har to andre problemer når det gjelder snørydding, sier Kristoffersen.

– Det ene er at feilparkering i sentrum hindrer oss i å gjøre en god jobb. Og det andre er altså deponeringskapasiteten. Med en gang på nyåret kunne informasjonsdirektør Odd Bratteberg fortelle at de allerede hadde deponert cirka 250 lass på Åsland. Nå kommer lastebilene nærmest i kø både dag og natt. I løpet av et døgn kommer omkring 5-600 lass. Dette betyr at Åsland nå raskt fylles opp. I fjor ble det så mye at da ny sesong nå begynte, var ikke "snøen som falt i fjor" blitt borte.

Åsland-deponiet var med andre ord blitt en isbre.

Thomas Ulvens vei er nå stengt med betongklosser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere