RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sniker du her? Da kan du få svi!


Her er snikeruten for bomsnikerne på Majorstua. Blir du tatt her, får du en sur bot. For ordens skyld; bomringen ligger til høyre, snikeruten til venstre. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Her er snikeruten for bomsnikerne på Majorstua. Blir du tatt her, får du en sur bot. For ordens skyld; bomringen ligger til høyre, snikeruten til venstre. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Flere og flere sniker seg unna bomringen på Majorstuen. Foreleggene politiet har skrevet ut, viser at spesielt mange av disse er sjåfører fra Bydel Vestre Aker.

MAJORSTUEN: Bilister som vil spare kroner på å slippe å betale i bommen, har funnet sin egen snikevei. Fra rundkjøringen ved Volvat i retning Frognerbadet, skjærer de brått inn til venstre i Fridtjof Nansens vei. Den er énvveisskjørt, men flere og flere tar sjansen på at det går bra. Politiet tar stadig flere bilister på fersken.

Økende problem

– Antall bilister som prøver seg, har økt i det siste. Og vi har ilagt mange forelegg. Av foreleggene ser jeg at en god del av dem kommer fra Bydel Vestre Aker. Og de skaper svært farlige situasjoner ved å kjøre i en vei som er énveis-kjørt, sier sjef for ordensavdelingen ved Majorstua politistasjon, Dagfinn Kaldal.

Klage fra barnehage

– Bilene kommer ofte i stor fart. Rett ved veien ligger Frognerbekken barnehage. Vi har mottatt flere klager fra barnehagen om den ulovlige kjøringen. Dette må det bli en slutt på. Det blir for dumt å skape farlige situasjoner bare for å spare noen kroner i bomringen. Særlig farlig er det når denne barnehagen ligger ved veien, sier Kaldal.

Les flere bil-saker på BiliOslo

Han garanterer at politiet på Majorstuen, som har sitt hovedkvarter bare noen titalls meter unna, holder veien under oppsikt.

– Vi vet ikke hvorfor stadig flere sniker seg inn i denne veien. Men vi kommer til å ha flere kontroller der. Bilistene må ta til fornuft.

Og prisen for å bli tatt, fremfor å passere bomstasjonen? 4200 kroner i forelegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere