RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snikespill som snubler


HARDT: Fløyelsmykt er det ikke det første som slår meg med Velvet Assassin.
HARDT: Fløyelsmykt er det ikke det første som slår meg med Velvet Assassin.
Velvet Assassin er spillet som kunne tatt over tronen blant snikespillene.

SPILLVERKET.NO: Det heter at man ikke skal skue hunden på hårene, det er så definitivt tilfellet med Violette Summer.

Man kan fort bli ledet til å tro det er snakk om nok ei vakker jente, men bak den vakre fasaden finnes en mørk hemmelighet. Evnen til å drepe nazister på de mest brutale vis, uten å vise verken anger eller medfølelse – man kan faktisk undre på om hun finner glede i sitt makabre arbeid.

VIDEOANMELDELSE: Sjekk hva Eirik mener om X-Men Origins: Wolverine

Motstandsgruppe

I Velvet Assassin må du konspirere mot nazistene, operere under jorda og late som du er en harmløs borger. Kun på den måten kan du bedra og infiltrere nazistene og angripe i all hemmelighet.

Spilleren kan forfalske sin død, endre antrekk eller snike seg innpå og overraske fienden. Men du må for all del ikke falle i hendene på Gestapo, som har spioner i motstandsgruppen.

Les også vår sniktitt på Velvet Assassin

Grove designfeil

Velvet Assassin er et spill som virkelig har lekt med hele følelseskalaen min, det har vært både sinne og frustrasjon i voldsom grad, men også fascinasjon og beundring som har fått meg til å måpe.

Spillet lider unektelig av noen veldig grove designfeil som trolig vil gjøre at svært mange aldri vil fullføre hele spillet. Det er veldig synd ettersom spillet også har noen øyeblikk som rett og slett må oppleves.

Les også: Call of Duty 7 allerede på vei

Det kan ikke benektes at spillet tidvis er kjedelig lineært, her må du gjøre akkurat hva utviklerne har tenkt. De første nivåene er utvilsomt blant de mest lineære jeg noen gang har spilt, saken blir heller ikke bedre av disse også er de vanskeligste.

Men etterhvert som følelsen for mekanikken sitter, og man lærer seg at Velvet Assassin er et spill for de tålmodige flytter fokuset seg over på elementene som fungerer. Og da kan man virkelig kose seg med spillet.

SE TRAILER: Batman: Arkham Asylum

For de færreste

Ergo sitter jeg igjen med titusenkroners-spørsmålet. Kan jeg anbefale et spill som krever at du må godta spillets betingelser og utforming for at det skal være verdt kronene dine?

Svaret er nok dessverre at de fleste trolig ikke vil ta Velvet Assassin til sine hjerter. Men for de få som vil, er det litt av en opplevelse som venter. Jeg er nok i sistnevnte gruppe.

Les hele anmeldelsen av Velvet Assassin på Spillverket.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere