Snikislamiseringen er ikke Jensens påfunn!

Østkantavisa hadde den 5. mars et oppslag på første side og inne i bladet om Siv Jensens noe aggressive utspill om "snikislamiseringen". Innlegget var basert på BU-leder Hans Christian Lillehagens syn på muslimene her i bydelen. Samme dag hadde Lily Bandehey (politisk flyktning f ra Iran) et innlegg i Dagsavisen om nærmest samme sak men med en helt annen erfaringsbakgrunn. Det går så det suser i dagens debatter om islam, dens kvinnesyn og om "påbudte" (frivillige) religiøse symboler. Det er imidlertid ikke så greit å forsvare en sak om man er svært blåøyd og samtidig litt verdensfjern.

Stortingskandidat Bjørnar Moxnes (som er sitert i artikkelen) ville gjerne invitere Siv Jensen til Grønland for å vise henne områdets velsignelser. Men for å oppleve "islamiseringen" må man nok bo i området selv. Jeg bor her og gjorde det lenge før innvandrerne slo seg ned.

Mange har sterke meninger om islam, muslimer og religiøs frihet og er du ikke enig med dem så er du i beste fall rasist. Dette har jeg opplevd.

Lillehagen uttaler seg som bydelspolitiker at hele næringer her i området ville stoppet opp hvis det ikke var for dem (innvandrerne). Han er kanskje for ung til å huske at de fleste norske forretninger på Grønland etter hvert er blitt drevet bort fordi de ikke kunne konkurrere med de utenlandske innflytterne. Butikkene deres er basert på familiedrift (uten store lønnsutgifter), de får lov til å importere frukt, grønnsaker og kjøtt selv og som selvsagt betaler litt skatt men uten særlig glede.

Jeg er selv homofil og har arbeidet i mange år for våre rettigheter og viser gjerne til oppslag i Norges første flerkulturelle avis Utrop som samme dag fortalte oss at "Norske muslimer (er) mot homofili". Den dekorerte "vestlig muslimske" Usman Rana stadfester at homofil praksis ikke er forenlig med islam men at dødsstraff for homofile ikke har noen plass i Norge (hans uttalelser indikerer at han regner dødsstraff som akseptabelt andre steder på jorden). Troende muslimer tenker sannsynligvis i samme bane.

Hvorfor er vi da så utrolig snille mot muslimene?

I vårt nærområde har vi Tøyenbadet som blir flittig besøkt av mange ikke etnisk norske for trening og avslapping i beste arbeidstid. "Islamiseringen" er ganske fremtredende det er opplagt islamsk lov som gjelder for hygienen og badevaktene tør ikke gripe inn de har allerede gitt opp.

Claus Drecker

Gamlebyen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag