RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sniktitt på nytt flaggskip


STOR SAK: Idou er en stor, men samtidig ganske lett mobil.
STOR SAK: Idou er en stor, men samtidig ganske lett mobil.
Vi har fått klemme litt på den kommende flaggskipmobilen til Sony Ericsson.

AMOBIL.NO: Idou har trykkskjerm og 12 megapikslers kamera, og ble lansert tidligere i år under kodenavnet Idou. Svært lite er egentlig kjent om den.

Ny trykkskjermmobil med 12 megapiksler

Det er naturlig å anta at Sony Ericsson viste telefonen frem i februar først og fremst for å vise at de holdt på å utvikle nye smarttelefoner med trykkskjerm etter at det ble klart at de skulle slutte å bruke grensesnittet UIQ. Dette finner du blant annet på Sony Ericsson P990.

Les også: Sony Ericsson kan snart lansere Walkman-telefon med 2.0 Android i bunn

Kamerakonge

Vi har kun fått se på maskinvaren. Programvaren på eksemplaret var ikke ferdig. Vi har imidlertid fått høre at Idou kjører S60 5th edition, som er samme menysystem som Nokia 5800 Xpressmusic har.

Kameraet på 12 megapiksler skal ha fått ekstra mye oppmerksomhet, og har angivelig samme type bildebrikke som finnes i Sonys kompaktkameraer. Dette kan bety at Idou blir en real kamerautfordrer

Les også: Vårslepp fra Sony Ericsson

Lett og stor

Det var to ting som slo oss da vi fikk Idou i hendene: Den er stor, men skikkelig lett - selv med batteri.

Telefonen er laget utelukkende i plast. Baksiden er i matt plast, og det er forkrommet plast på sidene av telefonen. På fremsiden er skjemen beskyttet av en blank plastplate. Plast er for øvrig ikke en utelukkende negativ ting. Vi syns Idou føles solid og godt bygget. Vi biter oss merke i at skyvedekselet foran kameraet på baksiden er fritt for slark.

Rett over skjermen, ved høyttaleren, sitter det noen sensorer. Vi antar at det i alle fall er snakk om lyssensorer, som vil justere lysstyrken på skjermen automatisk. Under skjermen finner du tre taster, for å svare og avvise samtaler, og en menytast. Oppsettet er tilsvarende Nokia 5800.

Les mer og se bilder av Idou på Amobil.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere