Snøbrøyting midt på sommeren

For noen uker var vi tvilende til om snøbergene på Åsland ville bli borte i sommer. Nå i juli får naturen maskinell hjelp.

Åsland Det er ikke mange steder vi nå i juli kan finne meterhøye snøhauger i vårt distrikt. Og det er heller ikke så lett å se at det det virkelig er etterlevninger fra i vinter. Men på snødeponiet på Åsland vest for Europaveien like ved bygrensen er det enda store berg av det som engang var hvit snø.

Vi skrev tidligere om at det i løpet av denne sommeren/høsten skal asfalteres og miljøsikres for snødeponi på Åsland slik at ikke forurenset vann siger ned i grunnvannet eller renner mot Ljanselva-vassdraget.

Det er mulig vi må hjelpe naturen med smeltingen i form av å løse opp snøen med maskiner, sa informasjonsdirektør i Samferdselsetaten Odd Bratteberg for noen måneder siden.

Og akkurat det skjer nå.

En stor shovel dytter de øverste lagene utover, og når den har holdt på en stund, kommer den ned til det som minner om noe hvitt. At dette i vinter ble betegnet som ikke forurenset er vel ikke så lett å forsvare nå.

Men de kjempehøye "isbreene" vi hadde på Åsland i vinter, er i ferd med å synke sammen. Slik det nå ser ut, er det all grunn til å tro det blir bart i løpet av sommeren.Men enn så lenge kan altså prestekrager og sukkertopper omkranse distriktets eneste svarte snøberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.