Gå til sidens hovedinnhold

Snøen legges på E6

Statens vegvesen har ingen steder å legge snøen. Løsningen er veikanten.

E6: Langs E6, mellom Alnabru og Furuset, dumper lastebilene snø. Det er det to grunner til; For å unngå å legge all snøen på Alnabru, ved Nedre Kalbakkvei og fordi det da ikke finnes andre alternativer i Oslo.

– Dette er ikke noe nytt, vi har lagt snø der hvert år, sier Olaf Mathisen, senioringeniør i Statens vegvesen Oslo.

En grei løsning

Mathisen forklarer at veivesenet alltid har frest snø ut i kanten på E6, men at det i år er kommet såpass mye snø at det har blitt mye mer snø der.

– I fjor brukte vi tomten ved Nedre Kalbakkvei, noe som ikke var så heldig. Å legge snøen langs veien er da en bedre løsning, sier han.

Det er staten som eier området snøen blir dumpet på, og Vegvesenet har fått godkjenning til dette av sentrale myndigheter, ifølge Mathisen.

Snøen som legges langt E6 er fra riksveiene i Oslo. Alternativt kan snøen kjøres ut av landet.

– Vi kunne kjørt snøen til Sverige, men det ser vi ingen miljøgevinst i, sier han.

Kan skje igjen

– Mens vi har lagt snøen der har bilister blitt vist til venstre felt, for å ivareta sikkerheten. Vi har kjørt om kvelden og om natten, sier Mathisen, som forteller at man ikke skal se bort fra at dette er noe de kommer til å gjøre igjen.

– Akkurat nå er vi ferdige med snøryddingen, men dersom det kommer veldig mye mer snø, så kan det hende vi må gjøre dette igjen. Å legge snøen langs E6 er en grei løsning, når vi ikke har noen steder å legge snøen, eller et varmeanlegg som kan smelte snøen.

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene