RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snorre hoppet bakken ned foran Stortinget

Torsdag kveld var det offisiell åpning av den mobile hoppbakken som skal sette barn i aktivitet på Eidsvolls plass under ski-VM.

EIDSVOLLS PLASS: – Jeg pleier å hoppe i større bakker enn dette, og med langrennsski. Men det var veldig gøy å få hoppe midt i Oslo sentrum, sier Snorre Palmstrøm fra Vettakollen.

10-åringen var en av flere titalls barn som spente på seg stompeskiene på Eidsvolls Plass, da ski-VMs barneprosjekt «Aktiv til VM» åpnet sin mobile hoppbakke foran Stortinget torsdag kveld.

Hoppbakken, med K-punkt på tre meter, har turnert Oslo-området siden starten av januar. Den være tilgjengelig gjennom hele mesterskapet fra klokken 14 til 18.30, for alle barn som vil prøve seg. Ski og hjelm lånes ut gratis.

Morgendagens skihelter

Det var stortingspresident Dag Terje Andersen som talte under den offisielle åpningen, der han blant annet skrøt av prosjektet.

– Et slikt prosjekt inspirerer barn og unge til å holde på med idrett. Og så må vi jo ha noen som kan vinne neste VM også, så her i dag har vi muligens sa Andersen til de fremmøtte.

Han fokuserte videre på at Norge er en nasjon med svært mange barn og unge som driver med vinteridrett, og avsluttet med et eksempel fra sin egen barndom.

– Jeg drev selv med skihopp frem til jeg brakk den ene skien som 12-åring, men jeg tror ikke Norge tapte så mye på det, spøkte Andersen.

– Første skihoppet mitt

Kona og barna til Philip Boit, den kenyanske skiløperen som ble norgeskjent under OL på Lillehammer, fant også veien til Stortinget. Alle de fire barna satte uredd utfor bakken og gliste bredt etter gjennomført hopp.

– Det er første gang jeg har hoppet på ski i en ordentlig hoppbakke. Det var veldig gøy, sier Dæhlie Boit, den eldste av barna, som er oppkalt etter Bjørn Dæhlie.

Har spredd vinterglede

Tiltaket «Aktiv til VM» startet ifølge prosjektleder Håkon N. Dahl allerede forrige vinter, og har engasjert rundt 200 000 barn over hele Norge.

– Vi er veldig fornøyde med gjennomføringen og føler vi har oppnådd målet vårt om å spre vinterglede til flest mulig barn, sier Dahl.

Han forteller at prosjektgruppen også har arrangert andre typer aktiviteter for barn siden forrige vinter. Blant annet er det blitt gjennomført skikurs på skoler med mange elever med minoritetsbakgrunn.

I tillegg har skoler over hele landet blitt oppfordret til å arrangere sitt eget VM, noe svært mange har gjort.

– Prosjektet avsluttes på Barnas Holmenkolldag 13. mars, så vi holder på en uke lenger enn VM. Det blir en perfekt avslutning når 10 000 barn skal boltre seg i VM-løypene i Kollen, avslutter Dahl.

Mange gull til Norge

Kristine Huuse Øwre var en av dem som representerte jentene i hopprennet på Eidsvolls plass.

Men for 9-åringen er det en helt annen enn de kvinnelige skihopperne i VM som er favoritten.

– Jeg tror Norge kommer til å ta mange gull, og særlig Marit Bjørgen. Hun er flink på ski, sier Øwre, etter et hopp til 19, 19 og 19,5 i stil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere