Snowboard uten en bil

Slik vil man kunne se i Linderudkollen 19. og 21. februar. Men bare med buss. Foto : Sveinung Svendsen

Slik vil man kunne se i Linderudkollen 19. og 21. februar. Men bare med buss. Foto : Sveinung Svendsen

Går det som arrangørene vil, finner ikke én eneste bil veien til snowboardkonkurransen Arctic Challenge i Linderudkollen 19. og 21. februar.

LINDERUDKOLLEN: Under fjorårets arrangement i Holmenkollen fant 7000 mennesker veien til den spesialbygde half-pipen i Besserudtjernet. I år er arrangementet flyttet til Linderudkollen, ved Solemskogen, og har kapasitet til å ta imot halvparten.

Det totale trafikkaos kunne derfor bli et scenario for besøkende og lokalbefolkning.

Skremt av Movatn

Vi så hva som har skjedd ved Movatn, og ville ikke at beboerne på Solemskogen skulle utsettes for det samme, sier pressesjef Lars-Einar Petterson i Arctic Challenge.

Derfor vil både veien fra Solemskogveien til Linderudkollen og parkeringsplassen ved Linderudkollen være stengt under arrangementet, og i hele perioden fra 16. til 23. februar. Selv veiene som det til vanlig er lov å parkere i, vil bli sperret, og alle som prøver å bryte parkeringsbestemmelsene vil bli tauet bort.

Tauebilene fra trafikketaten står klare. Hvis noen tror de kan snike seg til parkering; glem det! sier Petterson.

Flere miljøtiltak

Rutebuss nummer 56 vil gå som normalt.

I tillegg har vi satt opp 25 busser som vil gå i skytteltrafikk mellom BI i Nydalen og Linderudkollen både torsdag og lørdag fra kl. 9.30, og så lenge arrangementet holder på, sier Petterson. Beboere i Solemskogen og Lackmanns vei vil bli berørt av økt busstrafikk, mest i perioden 09.30 -11.30 og 13.00-15.00.

Den gode nyheten er jo at vi reduserer antall kjøretøy ved å bruke busser, sier Petterson.

Dette er bare et av flere miljøtiltak arrangøren har satt i gang før årets arrangement. Det er opprettet en miljøstiftelse og det vil være fokus på kildesortering av alt avfall i løpet av arrangementsdagene.

"The Arctic Challenge" (TAC) er en snowboardkonkurranse som ble grunnlagt i 1999 av de norske snowboardkjørerne Terje Håkonsen og Daniel Franck. TAC har tidligere blitt arrangert i Lofoten, Midtstuen og i Holmenkollen, og trekker til seg snowboardkjørere fra hele verden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.