RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Snowboard-VM kan ryke


Daglig leder i Tryvann Vinterpark, Anders Wassgren, presenterte panelet som besto av fra venstre Skiforeningens styreformann Ole Anker Rasch, byrådsleder Stian Berger Røsland, Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen, president i Snowboardforbundet Cecilia Flatum og daglig leder av Snowboard-VM og Arctic Challenge Henning Andersen. President i Skiforbundet, Sverre Seeberg, kom etter at bildet ble tatt. Foto: Vidar Bakken
Daglig leder i Tryvann Vinterpark, Anders Wassgren, presenterte panelet som besto av fra venstre Skiforeningens styreformann Ole Anker Rasch, byrådsleder Stian Berger Røsland, Idrettsforbundets generalsekretær Inge Andersen, president i Snowboardforbundet Cecilia Flatum og daglig leder av Snowboard-VM og Arctic Challenge Henning Andersen. President i Skiforbundet, Sverre Seeberg, kom etter at bildet ble tatt. Foto: Vidar Bakken
VM-huset på 7. juniplassen var fylt til randen av folk som talte Tryvann-prosjektets sak. Adressaten Miljøverndepartementet glimret med sitt fravær.

OSLO: Tryvann Vinterpark inviterte til dialogmøte med Miljøvernministeren og hans kontor. De ville vise hvilken støtte den planlagte utbyggingen av Tryvann Vinterpark har i idretten og santidig imøtegå Fylkesmannens innsigelser til deler av prosjektet. Blir Fylkesmannens innsigelser fulgt, vil ikke prosjektet være mulig å realisere. Samtidig vil VM i snowboard 2012 bli avlyst. Det vil være et hardt slag mot våre fremste snøbrettkjørere.

Strømsbråtenløypa

Det er først og fremst omlegging av Strømsbråtenløypa som er hovedtema. Hvis langrennstraseen ikke blir lagt om vil den øvre delen av Wyller Multiarena bli amputert og helheten ødelagt. I store deler av sesongen vil løypa bli stengt for flerbruk om man ikke får en innfart øverst i Wyllerløypa, ifølge prosjektledelsen.

Reguleringsplanen er vedtatt av bystyret i Oslo.

– Vi er skuffet over at vi ikke har fått en dialog med Fylkesmannen. Vi har gjort flere utredninger etter Fylkesmannens innspill i januar, men disse er ikke blitt tatt med videre til Miljøverndepartementet. Derfor har vi behov for å komme i dialog med departementet. Samtidig vil vi vise at vi har idretten med oss, som støtter oss hele veien. Det er faktisk slik at vi kan ikke realisere prosjektet om Fylkesmannens innstilling blir fulgt, sier daglig leder i Tryvann Vinterpark, Anders Wassgren før møtet starter.

Skiforbundet

I panelet satt det mange tungvektere som støtter den vedtatte reguleringsplanen.

Sverre Seeberg, president i Norges Skiforbund, var klar på at forbundet støttet prosjektet i sin helhet.

– Dette er et område fremfor noe annet som har størst aktivitet. Vi har vært for planen fra dag en. Vi har sterk vekst i alpint, snowboard og freestyle, men for disse har vi det dårligste tilbudet. Utbyggingen er viktig for skisporten i sin alminnelighet og tar hensyn til alle brukere. Med et slikt anlegg kan vi være kjempestolte som skinasjon og Oslo som skihovedstad, sa Seeberg, som også stilte seg undrende til at Fylkesmannen var negativ til det han mente var et beskjedent serveringssted i Wyllerløypa, samt nedfart for terrengsyklister ved siden av Tårnbakkkene.

Skiforeningen

Strømsbråtenløypa er i planen lagt om og den nye traseen er godkjent av Skiforeningen, Oslo skikrets og Oslo idrettskrets.

– Vi er positive til utvidelsen av Tryvann Vinterpark som i dag har 200 000 besøkende. Vi mener at omleggingen av dagens Strømsbråtenløype er bra av flere grunner. Den er lagt vekk fra alpindelen og minsker risikoen for konflikt mellom alpinister og langrennsløpere. Den blir tilnærmet like bratt, og har noen svinger som redusere farten i de bratteste partiene. Vi støtter planen om å legge om løypa, sa styreformann i Skiforeningen, Ole Anker Rasch.

Generalsekretær i Norges Idrettsforbund, Inge Andersen, håper at Miljøvernministeren ville se hvor viktig prosjektet er som tilbud til barn og unge for fri lek og organisert idrett.

– I Markalovens formålsparagraf skal idretten hensynstas. Jeg er positiv optimist og håper Miljøvernministeren vil ivareta idretten i denne sammenheng, sa Andersen.

Byrådet

Byrådsleder Stian Berger Røsland understreket alt arbeidet som lå bak dette prosjektet og ikke minst planleggingen av VM i Snowboard.

– Vi kan få et komplett anlegg ved bydelsgremsen som vil gjøre Oslo til den ubestridte vinterhovedstaden i verden. Vi kan få et Snowboard-VM i 2012, rett etter VM i nordiske grener. Nå har Miljøvernministeren en unik mulighet til å stadfeste bystyrets vedtak og samtidig styrke Norge som vinteridrettsnasjon. Avgjørelsen må komme raskt. Vi har dårlig tid for å kunne gjennomføre VM i snowboard. Dette prosjektet berører en sv'ært liten del av marka. Totalt dreier det seg om 0,06 prosent, sa Røsland.

Snowboardforbundet

President i Snowboardforbundet, Cecilia Flatum, understreket betydningen av å utvide et presset anlegg, for så å gi mange unge som ellers faller utenfor et tilbud.

– Det dreier seg om to ting: Et fremtidsrettet anlegg for uorganisert og organisert idrett og i tillegg, at VM i 2012 står og faller på beslutningen i Miljøverndepartementet., sa Flatum.

Leder av Snowboard-VM og Arctic Challenge, Henning Andersen, viste til flere av snowboardkjørerne i salen.

– Det er snakk om en flott ungdomskultur som startet først med Terje Håkonsen og videreført av unge utøvere som Mikkel Bang og Helena Olafsen. De er sjelden å se i landet på grunn av anleggssituasjonen. Nå har vi muligheten for å skape et internasjonalt godkjent anlegg som kan rekruttere flere utøvere til sporten og samtidig utvikle nye talenter. Vi kan ikke la en skiløype stoppe dette, når til og med Skiforeningen går inn for å lage en ny trasé, sa Andersen.

Tilhørerne i salen applauderte villig etter som deltakerne i panelet sto frem. Spørsmålet er om Miljøverndepartementet vil delta i den samme applausen. Departementet vil prioritere behandling av saken.

PS! Se kart over Tryvann Vinterpark

på Akersposten.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere