RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

I fjor regnet arrangørerne med at det kom rundt femti personer til taket i Vika, men endte opp med over 150.
I fjor regnet arrangørerne med at det kom rundt femti personer til taket i Vika, men endte opp med over 150. Foto: FOTO: Tom Griffin

Sofafestival på taket

Liker du å nyte bra livemusikk på en takterrasse med medbrakt mat og drikke? Da er sofafestivalen stedet for deg denne helgen.

OSLO: For andre året på rad holdes en festival litt utenom det vanlige på en takterasse i Vika som har fått navnet Sofafestivalen.

Del på Facebook

– Poenget med festivalen er at man skal sitte og lytte til musikken. Jeg vil så gjerne slå et slag for lyttefaktoren, sier initativtaker Ynge Mørk.

Han har ikke alltid vært like fornøyd etterå ha vært på konsert i Oslo.

– Det er mer enn en gang at opplevelsen har blitt ødelagt fordi sidemannen heller vil prate enn å høre på artisten, sier Mørk.

En sofa på taket er ikke lett

Blant artistene i år er Iris Waves, Robert Rustad Amundsen, Viktoria Winge og Robert Post som blant annet har vunnet to spellemannspriser i 2006.

I fjor regnet Mørk med at det skulle komme rundt 50-60 personer, men endte opp med over 150 besøkende. I år er de bedre forberedt, men det er en utfordring.

– Det er ikke lett skal jeg si deg å få en stor sofa opp på det taket. Den siste trappen er kun sytti centimeter bred og en vindeltrapp i tillegg, sier Mørk og humrer.

– Vi har også både parasoller og presenninger dersom det skulle bli dårlig vær.

Støtter Røde Kors

Det er ikke satt en fast pris for å delta, men det anbefales å gi en hundrings eller mer i døren. I tillegg har de med seg en sofagris, en sparebøsse som går direkte til artistene som stiller opp.

Nytt for i år er også bøsser til inntekt for Røde Kors.

– Jeg mistet en venn i regjeringskvartalet, så da var det naturlig for meg å bruke denne anledningen til å støtte et så godt formål som Røde Kors, avslutter Mørk.

Festivalen selger ikke drikke, men kan by på diverse mat som vafler, kaker og kaffe, pastasalat, bacalao, og diverse snadder. Årets festival er et samarbeid mellom Octoberlin, Silenzia, og Off The Records.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere