RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sogn vil ikke ta trafikkbelastningen


– Vi er allerede nok støyutsatt, sier Anne Riise til venstre og Eva Staalstrøm i Klaus Torgårds vei. I bakgrunnen den omtalte kommunale tomten i Sognsveien 90 og Sogn videregående skole – «yrkesskolen». Foto: Kristin Tufte Haga
– Vi er allerede nok støyutsatt, sier Anne Riise til venstre og Eva Staalstrøm i Klaus Torgårds vei. I bakgrunnen den omtalte kommunale tomten i Sognsveien 90 og Sogn videregående skole – «yrkesskolen». Foto: Kristin Tufte Haga
– Hvor mye støy skal vi utsettes for? sier oppgitte Sogn Terrasse-beboere. De protesterer mot det nye utkjøringsforslaget fra Vettakollen høydebasseng.

SOGN: – Først var det i lengre tid masse støy fra byggingen av Bertel O. Steen. I tillegg opplever vi støy og støvplager fra kommunens utleietomt i Sognsveien 90 - noe vi også gjentatte ganger har klaget til kommunen og bydelen om. På tomten har også snørydningsmaskiner oppstillingsplass, og der er det aktivitet natterstid om vinteren. I tillegg regner vi med omfattende byggevirksomhet når yrkesskolen etterhvert legges ned. At vi nå i tillegg skal belastes med masseutkjøringsstøy fra Vettakollen Høydebasseng, opplever vi som veldig provoserende og urettferdig. Hvor mye skal vi tåle? spør Eva Staalstrøm og Anne Riise i styret for Sogn Terrasse Boligsameie, som teller rundt 180 leiligheter.

Nytt forslag

I henhold til opprinnelig forslag om utkjøring fra Vettakollen Høydebasseng er det traséen ned Gaustadveien og Sognsvannsveien, og derfra ut på Ring 3, som er utgangspunktet.

Men i følge det nye forslaget til Høyre, som Nordre Aker Budstikke skrev om for to uker siden, skal tomme lastebiler kjøre opp Sognsvannsveien, gjennom en liten del av turveien og ned Nordbergveien (som gjøres enveiskjørt), ut på Sognsveien og så eventuelt Klaus Torgårds vei forbi Sogn Terrasse, som siste del av masseutkjøringstraséen fra høydebassenget, før utkjøring på Ring 3.

LES OGSÅ: - Salamandere viktigere enn barna

LES OGSÅ: - Nå tar de oss på alvor

– Utrygg vei

– Selv med fotgjengerovergang og fortau, opplever ikke vi Klaus Torgårds vei som en trafikktrygg vei for myke trafikanter. Her er allerede veldig stor trafikk og generelt høy fart. Og trafikk-situasjonen blir ihvertfall ikke noe bedre med tungtrafikk fra høydebassenget!

Det nye forslaget fikk flertall i bystyrets samferdselskomité, og er sendt videre til byutviklingskomitéen.

Styret i Sogn Terrasse har sendt brev til byutviklingskomitéen, og bedt om forståelse. Saken sto egentlig på komitéens kart onsdag i forrige uke, før den eventuelt skulle sendes til endelig avgjørelse i bystyret. Men saken ble utsatt til 18. november, blant annet i påvente av uttalelser fra forskjellige av kommunens etater.

– Hvis det likevel blir slik at masseutkjøringen blir ned Sognsveien, så må det ihvertfall i rettferdighetens navn bli utkjøring til Ring 3 forbi yrkesskolen. Noe annet vil være hensynsløst overfor terrassebeboerne, ber Staalstrøm og Riise.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere