Gå til sidens hovedinnhold

Søk om beboerkort

Nå er 17 gamle parkeringsautomater på vei ut i Bydel St. Hanshaugen.

ST. HANSHAUGEN: De skal brukes av dem som parkerer på de 573 parkeringsplassene i prøveområdet for Beboerparkering på dagtid. Fra årsskiftet skal beboerne slippe å konkurrere med tilreisende om et sted å sette bilen.

Vi bruker gamle automater som har stått andre steder i byen, siden dette er et prøveprosjekt. Disse tar ikke bankkort, men fungerer ellers helt greit, forteller avdelingsdirektør Frederik Martinussen i Trafikketaten til Lokalavisen. I løpet av denne uken skal alle husstander innenfor prøveområdet få et brev i posten med informasjon om prøveprosjektet, og instrukser om hvordan de skal gå frem.

Kort

Beboerparkering betyr at bileiere som bor i et avgrenset område, kan søke om å få beboerkort, forklarer Martinussen. Beboerkortet koster 300 kroner i prøveperioden. Dette dekker kostnadene ved ordningen. Kortet gir ikke rett til egen parkeringsplass. Men med beboerkort, kan du parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover maksimal parkeringstid.

Bedre parkeringsforhold?

Forsøket gjennomføres for å finne ut om parkeringsforholdene blir bedre og varer derfor gjennom hele 2009. Deretter skal resultatene vurderes og behandles i Oslo bystyre, sier Martinussen. Han regner med at beboerne bes om en evaluering rett over sommeren neste år. I oktober neste år bør det være mulig å vite om dette var vellykket eller ikke.

Hvem kan søke?

Du må være registrert på den aktuelle adressen i Folkeregisteret, fortsetter Martinussen. Hvis du er midlertidig bosatt og er leietaker eller student så skal du legge ved kopi av husleiekontrakt som dokumenterer din adresse og ditt boforhold. Du må i tillegg være registrert som bileier eller «bilmedeier» i motorvognregisteret. Hvis du disponerer tjeneste- eller firmabil til privat bruk, må dokumentasjon fra arbeidsgiver legges ved. Hvis du leier/leaser bil gjennom autorisert bilutleiefirma, må kontrakt legges ved.

Hvis du er medlem av en bildelingsordning, må kopi av avtale legges ved.

Spennende

Vi er veldig spente på hvordan dette fungerer. De som parkerer gratis i området i dag, hvor gjør de av seg i fremtiden? Hvor frustrerte blir de næringsdrivende i området? Og hvor mange biler er det egentlig igjen på dagtid her, når fremmedparkeringen blir redusert? Dette er vi spente på, sier Martinussen. Han regner med stor pågang fra beboere både via telefon og nett de nærmeste dagene og ukene. Nå står automatene ute, folk får informasjon i posten, og mange vil nå sørge for å få beboerkort, tror avdelingsdirektøren. Skilt settes opp i de aktuelle områdene for beboerparkering.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her