*Nettavisen* Nyheter.

Søken etter inspirasjon

Til tross for sin unge alder har Mariangela Johansen Cacace (25) fra Hovseter rukket å gi ut to skjønnlitterære bøker. Men hun er aldri lenge på ett sted.

Røa: - Jeg føler at jeg alltid har vært kreativ i en eller annen form. Skrevet har jeg i grunnen gjort så lenge jeg kan huske. Det første jeg fikk på trykk var en novelle til en novellesamling utgitt på Gyldendal forlag da jeg var 16. Det var spennende, sier Cacace og slenger de mørke lokkene over skuldrene.

Modell og låtskriver

Hun ble født i Halden med norsk mor og italiensk far, men flyttet stadig sammen med foreldrene til ulike land og byer gjennom hele oppveksten. Som 20-åring flyttet hun til Italia og jobbet som modell og låtskriver. En platekontrakt ble det også.
- Jeg holdt konserter, var med på store show og TV-program. Det var en ny verden for meg. En ny og spennende kultur hvor jeg følte meg hjemme, smiler hun.
Hennes første roman "Hør Napolis sang" ble utgitt i 2005. Nå er hun allerede klar med bok nummer to "Vinterdansen". Men å skulle utgis på samme forlag som Ari Behn, samme dag som Behn, skulle vise seg å være alt annet enn lurt.
- Den første boken min fikk mye oppmerksomhet av ulike medier og terningskast i avisene. Det synes jeg var veldig gøy ettersom det var første gang jeg gav ut noe som kunne få plass mellom to permer. Men den andre, Vinterdansen, har jeg altså ikke fått så mange tilbakemeldinger på foreløpig, forteller Cacace.

Finne seg selv

I boken "Vinterdansen" møter vi Sara som akkurat har kommet inn på ballettakademiet i Moskva. Hjemme er hun blant de beste, men i en fremmed by omgitt av verdens beste ballettdansere stilles det umennskelige krav.
- Da jeg var 18 år bodde jeg i Moskva mens pappa jobbet på ambassaden der nede. Det var en stor overgang for meg, kanskje spesielt med tanke på menneskene og kulturen som jeg følte var tidvis sterk og kald. Jeg er jo selv veldig italiensk av meg og er vant til mye varme og store ord. Forskjellene ble derfor understreket litt ekstra, sier hun.
Akkurat som hovedpersonen i "Vinterdansen" har Mariangela også brukt mye tid på å finne ut av hvem hun er og hva hun egentlig vil. Når man er et produkt av to kulturer er det gjerne slik det blir, mener hun.
- Jeg er født rastløs og klarer aldri å tenke langt fremover. Impulsivitet, utfordringer og det å gripe sjanser står veldig sentralt for meg, og det er noe som jeg alltid vil ha med meg.
På utsiden av Baker Hansen på Røa står frostrøyken rundt ansiktet på den unge forfatteren. Og hun lengter til varmere strøk.
- Jeg blir ikke vant til kulda, tror jeg. Jeg er nok litt for varmblodig. Om ikke lenge flytter jeg tilbake til Roma og kjæresten min der nede, smiler hun, og røper at en ny bok allerede er på vei.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.