*Nettavisen* Nyheter.

Søker flere fedre

Papparingens regionkontakt Bjørn Holter Christensen, helsesøstrene Berit Muhri Nilsen og Marit Weibye på Helsestasjonen i Nydalen, pappa Rohan Fininger og gruppeleder for Papparingen i Nordre Aker, Hallvard Julseth vil komme i kontakt med fedre i Nordre Aker. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Rohan Fininger liker ikke å lese bruksanvisninger. Derfor var «Papparingen» en god støtte for småbarnsfaren.

NORDRE AKER: Pilotprosjektet «Papparingen» ble startet opp av Voksenopplæringsforbundet (VOFO) og Ressurssenter for menn (Reform) i mars i år.

LES OGSÅ: Nå er det pappas tur

Pappagrupper ble holdt blant annet i Nittedal, Moss og Nøtterøy. I Oslo var Nordre Aker eneste deltakende bydel. Nå er pilotprosjektet gjennomført, og det er klart for runde to. I Nordre Aker starter neste gruppe med Papparingen 30. september.

Hva er det?

Da Rohan Fininger ble far for andre gang valgte han å melde seg på tilbudet. Han mener det er en god hjelp for nybakte fedre.

– Det har blitt fremstilt som om dette er en samtalegruppe for «frustrerte fedre». Det er det ikke. Jeg liker ikke å lese bruksanvisninger, og i denne gruppen kan man utveksle erfaringer om papparollen, stille spørsmål man lurer på og få førstehånds tilbakemeldinger fra andre fedre, sier Fininger.

Det ligger en arbeidsplan i bunnen utviklet av Reform, men disse er mer veiledende enn en rettesnorer for møtene. Papparingen foregår på fedrenes premisser. Deltakerne kan selv styre samtalen rundt de temaene de ønsker.

– Papparingen er ikke et kurs. Det er nettverksbygging for fedre. Mange flytter når de får barn, og for dem kan det være en fin måte å treffe andre menn i samme situasjon på, sier Bjørn Holter Christensen, regionkontakt for Papparingen Oslo/Akershus.

Byomfattende

Han er glad for at tilbudet nå er ferd med å sette seg i Nordre Aker.
– Det er veldig gledelig at bydelen stiller lokaler til disposisjon, sier Christensen.
Han skal nå i møte med helsestasjoner i samtlige bydeler, og håper tilbudet vil kunne bli byomfattende. Papparingen består av grupper på seks til åtte fedre. Ny gruppeleder er Hallvard Julseth. Det finnes mer informasjon om Papparingen på helsestasjonen i Nydalsveien 21, og påmelding/spørsmål kan rettes Hallvard Julseth.

Papparingen støttes av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.