*Nettavisen* Nyheter.

Søker frivillige til Hovstua frvillighetssentral

Hovstua Frivillighetssentral får stadig telefoner fra eldre mennesker som trenger hjelp. Nå trenger de flere frivillige.

Hovseter: - Etter jul og nyttår er det spesielt mange som har ringt fordi de trenger hjelp til daglige gjøremål, men for øyeblikket har vi rett og slett ikke nok frivillige til å ta hånd om disse menneskene, forteller Asma Chaodhry som er vikarierende daglig leder.
Hun understreker at jobben de frivillige gjør er en svært viktig del av sentralens oppgaver.

- De som melder seg som frivillige kan være både kvinner og menn som har ledig tid på dagtid. Oppgavene kan bestå alt fra å strø asfalten utefor hus/leilighet til å handle inn, kjøre tur, skifte lyspærer eller rett slett være en besøksvenn, sier Chaodhry.
Men også når det gjelder de planlagte aktivitetene på Hovstua trengs det frivillig hjelp.

- Da vil det være snakk om å hjelp til med matlaging, innkjøp, dekking av bord eller rydding og andre ting, sier hun.
Chaodhry håper så mange som mulig vil melde seg som frivillig slik at Hovstua har nok ressurser til å hjelpe de som trenger det.
- Den tiden de frivillige bruker på arbeidet får de alltid igjen. Stadig får vi tilbakemeldinger fra frivillige understreker at oppgavene de utfører kommer raskt til nytte til stor glede for vedkommende, sier Chaodhry.

Hovstua Frivillighetsentral ligger som kjent midt i Hovseter sentrum.
- Vi har inntrykk av at folk kjenner til oss og at mange velger å ringe hit aller først hvis det er noe de trenger hjelp til. Nå trenger vi flere frivillige nettopp for å nå disse menneskene, sier hun.
Lyst til å jobbe som frivillig ved Hovstua? Ring 22491461.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.