*Nettavisen* Nyheter.

Søker grønne fingre til sommerjobb

I fjor var det mellom 60 og 70 som kjempet om å få jobbe ute i sola. Foto: Arkivfoto

Liker du å jobbe ute? Da har Oslo kommune den perfekte sommerjobben til deg. Bymiljøetaten søker seks personer som kan fjerne uønskede planter på øyene i Indre Oslofjord.

– Uønskede introduserte plantearter er planter som ikke hører hjemme her. Vi er redde for at de skal ta over på øyene, der det vokser sjeldne arter, sier øy- og naturoppsynsleder, Torgeir Hustad.

Maritim enhet i Bymiljøetatens seksjon for øyer- og kulturlandskap har 14 ledige sommerjobber, hvorav seks stillinger går til bekjemplese av uønskede introduserte plantearter i Indre Oslofjord. Resten omhandler driften av øyene i Indre Oslofjord.

Les også: Private aktører vil ikke drifte barnehagene

Frister med jobbing i sola

I fjor fikk de mellom 60 og 70 søkere. Men selv om det fristes med jobbing ute på øyene i Oslofjorden, nytter det ikke å ligge på latsiden. Det må lukes manuelt, og avfallet fraktes til Hovedøya hvor det plasseres i containere og sendes til brenning.

– Det er en veldig stor jobb, sier Hustad.

Verner om de sjeldne artene

Bakkekløveren er Oslos fylkesblomst, og vokser kun på Hovedøya. Øy- og naturoppsynslederen forsikrer om at den ikke kommer til skade under arbeidet.

– Bakkekløveren er en av artene vi ønsker å ta vare på. Vi er veldig redde for at den skal bli borte på grunn av de uønskede artene som blant annet tar alt sollyset. Bakkekløveren er en av grunnene til at vi har denne jobben.

Les også: Er du mellom 9 og 14 år? Søk på sommerens drømmejobb!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.