*Nettavisen* Nyheter.

Søker julenisse i hele sommer

ANNERLEDES: En litt annen sommerjobb søkes besatt, nemlig sommer-julenisse. Foto: Illustrasjon/Arkiv

Det er ledig sommerjobb i Oslo som nisse. Blant annet fristes det med at "...man vil komme i mange fotoalbum rundt omkring i verden».

OSLO: Det er Audhild Viken AS – souvenirbutikk ved Rådhuset – som i går, tirsdag, la ut stillingsannonsen på finn.no. Butikken trenger en julenisse – i sommer.

«... en utadvendt person som kan jobbe med å promotere vår julebutikk. Denne personen må kle seg ut som en norsk julenisse og arbeidsoppgavene er å spre glede og informasjon om den norske julen og selvsagt vår butikk ...», står det blant annet i stillingsannonsen.

Les også: Stortingspolitiker søker sommerjobb i kommunen

Sommernisse er nytt for butikken også.

– Ja, det er første gang vi søker etter julenisse til sommerjobb, et veldig spennende prosjekt for oss. Men vi tror det kan være en god måte å «påvirke» kundene på. Sammenlignet med for eksempel en annonse i en turistguide, sier eier av souvenirbutikken, Harald Viken.

Allerede søkere

Allerede har det kommet inn søknader til jobben på mail. Nissejobben varer fra 10. juni og ut august, og nissen blir ansatt etter nisseintervjuer.

Det er ingen krav til skjegg, da butikken kan utlevere dette ved oppstart. Det fristes også med at den heldige vil komme i «mange fotoalbum rundt omkring i verden».

– Klart det hadde vært en fordel med en med naturlig nisseskjegg, men vi ser jo at det kanskje kan bli en for stor utfordring å få tak i, sier Viken.

Samme souvenirbutikk er blant annet også i Bergen, og der skal det også ansettes sommernisse.

Men kanskje kan det bli vel varmt i nissedrakt i sommer?

– Det skal ihverfall bli en mest mulig sommerlig nissedrakt, minst mulig vadmel og ull, lover Viken.

"Smilende"

Personen som får jobben må også være «... smilende, ha glimt i øyet og ha evnen til å lett å komme i snakk med folk på gaten.»

Men pakker kommer nissen ikke til å dele ut.

Souvenirbutikk

Audhild Viken AS startet i Jølster i 1947 og har i dag souvenirbutikker i Oslo, Bergen, Jølster, Geiranger, Dombås og Stavanger. Butikken i Oslo er lokalisert i Fridtjof Nansens plass. I tillegg til souvenirvarer så har butikken også helårs julebutikk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag