Gå til sidens hovedinnhold

Søker om å få bråke

I en årrekke har beboere i nærheten av Ormsundterminalen klaget over støy nattetid. Oslo Havn sier de ikke klarer å holde seg innen fastsatte grenser, og søker nå om å få bråke.

Bekkelaget: Oslo Havn sier til Østlandssendingen at de har gitt opp å holde seg til fastsatte grenser, og melder at bråket vil fortsette helt til terminalen blir flyttet.

Det er naboer svært lite fornøyd med. For ikke nok med at nattesøvnen blir forstyrret - bråket varer nå helt til fire-fem-tiden på morgenkvisten.

Det er ved lasting, lossing og flytting av containerne støyen kommer. De store og tunge metallkassene avgir skarp lyd når de dyttes borti hverandre. Og støygrensen på 45 desibel (dB) sier Oslo Havn de ikke klarer å overholde.

Gjør som de vil

Til Østlandssendingen tirsdag morgen fortalte Ingeborg Bjørnstad, som er berørt nabo, at trafikken har økt betraktelig, og den pågår senere/tidligere enn noen gang. Nå antyder hun at beboeraksjon kan bli aktuelt.

Men det hjelper vel ikke, sier hun til Østlandssendingen. Vi vet jo at Oslo Havn gjør akkurat som de vil.

Støyen fra Ormsundterminalen er en gammel sak. Helt fra Oslo Havn fikk de store kranene som håndterer containerne, har naboer klaget. Og både gamle Ekeberg/Bekkelaget bydel og nåværende Nordstrand bydel har gjentatte ganger tatt for seg saken.

For mange år tilbake ble det gitt dispensasjon til å ha arbeid et visst antall netter. Dette for å få unna trafikken etter hvert som store båter kom inn. Men trafikken er økende.

Nå har altså Oslo Havn gitt opp å holde seg innen støyforskrifter og tillatelser. De sier rett ut at de ikke klarer å holde 45 dB-grensen. Og naboer sier at støyende arbeider nå pågår nesten døgnet rundt. Derfor søkes det nå kort og godt om å få bråke - og naboene må tåle det helt til Ormsundterminalen blir nedlagt.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger