*Nettavisen* Nyheter.

Søker ski-VM likevel

- Osloidretten er meget takknemlig for bystyrets enstemmige vedtak om å bygge en ny Holmenkollbakke dersom Oslo blir tildelt VM i 2011, sier Rolf Nyhus, leder av Oslo Idrettskrets.

Holmenkollen: Onsdag vedtok et enstemmig Oslo bystyre å bygge ny Holmenkollbakke til 310 millioner kroner og at de vil søke om å få arrangere ski-VM i 2011, til tross for at staten ikke vil betale halvparten av regningen. Oslo Idrettskrets med leder Rolf Nyhus i spissen er glade;
- Bystyredebatten viste at alle partier forstår hvilken betydning Holmenkollen har både nasjonalt og internasjonalt og at de vil bidra til å føre tradisjonen videre i nye generasjoner. Vi har full forståelse for bystyrets krav om at staten yter sitt bidrag med 50 prosent, eller tilnærmet 50 prosent av kostnadene til bygging av ny Holmenkollbakke. Regjeringen må innse at Holmenkollen ikke er et hvilket som helst idrettsanlegg, men at det er den mest tradisjonsrike og berømte av alle skiarenaer. Den spiller derfor en betydelig rolle i internasjonal skisport, i markedsføringen av Norge og for norsk nasjonal identitet, fastslår Nyhus i en pressemelding.
Han hevder videre at staten har forpliktet seg til å bidra;
- Regjeringen har selv inngått en avtale der den forplikter seg til å bidra til nødvendige oppgraderinger av Holmenkollen som nasjonalanlegg med inntil 50 prosent. Jeg tror ikke statsministeren og finansministeren kjente detaljene i denne avtalen da de offentliggjorde at statens bidrag ville beløpe seg til 70 millioner kroner, sier Nyhus.
I så fall ville de selv ha innsett at de ikke overholdt sin del av avtalen. Oslo kommune er innstilt på at statens bidrag kan bevilges over flere år. Jeg regner derfor med at regjeringen etter en nærmere vurdering tar et større ansvar for at Holmenkollen kan videreføres som en av internasjonal skisports hovedarenaer. Dette er i høyeste grad et nasjonal spørsmål, avslutter Nyhus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag