*Nettavisen* Nyheter.

Søker uheldige barnehageforeldre

PÅ UTKIKK: Hanne Eldby ønsker kontakt med barnehagesøkere som rammes av de nye opptakskriteriene. Foto: ARKIVFOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

Lokalpolitiker Hanne Eldby vil gjerne høre fra foreldre til østensjøbarn som kommer dårlig ut i barnehageopptaket.

ØSTENSJØ: Bystyret har vedtatt nye opptaksregler til barnehagene, og oppvekstkomiteen i Bydel Østensjø skal nå lage en høringsuttalelse om saken. I den anledning ønsker de kontakt med barnehagesøkere som rammes av de nye kriteriene.

Til systemets beste...

– For å forenkle opptaket etter at det ble samordnet, har de laget færre prioritetskoder, sier Eldby.

– Det virker som at det er mer fokus på at opptaket skal gå smertefritt enn at det skal gagne søkerne. Det er blant annet innført grep som gjør det verre for folk å få byttet barnehage, sier komiteleder Hanne Eldby (SV).

– Du presses til å ta imot en plass du ikke ønsker. Takker du nei får du ikke plass, sier du ja stiller du bakerst i køen for å få byttet til noe som passer bedre i det opptaket. Da må man vente til neste år for å få byttet. Hvis man for eksempel får to unger i forskjellige barnehager, kan det være klønete nok i rushtiden, selv om det er i samme bydel, poengterer Eldby.

LES OGSÅ:

Mangler hundre barnehageplasser

Nye barnehageprosjekter i Østensjø

Østensjøforeldre krysser fingre for barnehageplass

Trenger eksempler

– En uttalelse står sterkere med konkrete eksempler. Derfor ønsker vi en samling av hvordan de nye kriteriene fungerer, så vi kan få jobbet med å endre det. Det bør bli lettere å få tilpasset barnehageplass, sier Eldby.

– Har du gode eksempler på hvordan reglene slår feil ut, vil vi gjerne høre fra deg, sier Eldby.

Hun ber folk ta kontakt via epostadressen heldby@gmail.com, eller ved oppmøte i åpen halvtime i komiteens møte mandag 30. april klokken 18. Møtet er i Havnehagan friluftsbarnehage på Bakkehavn gård på Abildsø.

LES FLERE SAKER FRA DITTOSLO.NO:

Bjørnar Moxnes har lederplanene klare

Kjendishester sett på McDrive

Fant Quisling-avhør på et loft

Fant meteoritt ved barnehage

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.