*Nettavisen* Nyheter.

Søker vertsfamilier for utenlandske studenter

Familien Foyn Spurkland på ferie i Risør.

Over 20 utvekslingselever kommer til Oslo i løpet av august. Men gjestfriheten i Oslo er relativt laber. Kun to vertsfamilier har så langt åpnet dørene sine.

Oslo: Familien Foyn Spurkland skal åpne hjemmet sitt for en internasjonal AFS-elev, og oppfordrer andre familier i Oslo til å gjøre det samme.

Elevene som kommer er alle med i skoleprogrammet til den ideelle utvekslingsorganisasjonen AFS. Generalsekretær i AFS, Kristin Heinrich, mener AFS tilbyr ungdommene en unik opplevelse.

- Utvekslingselevene får norsk kultur og språk under huden ved å leve hos norske familier og gå på norsk skole.

- Savner familier i Oslo

Rundt 300 norske ungdommer drar ut med AFS, og i Oslo vil over 20 elever fra hovedstaden bli mottatt med åpne armer av en vertsfamilie i landet de reiser til.

Dessverre er ikke gjestfriheten like stor i elevenes hjemby: Foreløpig er det bare to familier i Oslo som har meldt seg som vertsfamilie.

- Det er synd at det ikke er flere vertsfamilier i Oslo, potensialet er jo veldig stort, sier vertsfar Bent Foyn.

Han gleder seg til å få Javier fra Chile i hus. Han er overbevist om at det å være vertsfamilie vil være lærerikt for både AFSeren og for familien. De ser frem til å lære om tradisjoner og kultur i Chile, men mest av alt gleder de seg til å bli kjent med Javier.

De har fått mye informasjon fra AFS om sitt nye familiemedlem, og tror han vil passe godt inn i familien. Javier kommer til å få to vertsøstre, og vertsmor Gina Spurkland tror det kan bli morsomt å få en gutt i huset.

- Det finnes ingen typisk vertsfamilie

- Vi håper at Oslo familiene tar utfordringen, og vil åpne sine hjem for en av våre utvekslingselever, sier Kristin Heinrich.

- Som vertsfamilie i AFS tar dere imot et ekstra familiemedlem for ett år. Å være vertsfamilie er en spennende og lærerik opplevelse for alle parter, og ofte knyttes bånd for livet.

Og det behøver ikke være en kjernefamilie som åpner dørene.

- En vertsfamilie behøver ikke være en kjernefamilie. Den kan bestå av én eller to voksne, med små, store, voksne eller ingen barn. AFSeren skal være et vanlig familiemedlem som deltar i familielivet på lik linje med resten av familien, sier generalsekretæren

Ta kontakt

AFS Norge Internasjonal Utveksling søker nå nye vertsfamilier og ber interesserte ta kontakt på telefon 22 31 79 00 eller via www.afs.no for informasjon.

Annonsebilag