RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Sokker til 800 nyfødte

Husflidslaget på Grønland har i år begynt å lage sokker til alle babyer som blir født i bydelen. Nå håper de at det blir en trend. Se strikkeoppskriften her

-Vi ønsker å sette igang en trend der alle lager babystrømper, sier Bente Handegård i Gamle Oslo Husflidslag.

Til nybakte mødre

Fredag var den siste samlingen i Breigata på Grønland, og de har nå strikket ferdig 25 par.

-Hvordan skal dere få ferdig sokker til alle nyfødte i bydelen?


-Vi skal hvertfall klare 500 innen årets slutt, og er avhengig at folk tar seg tid hjemme til å lage strømpene der.

Husflidslaget har en avtale med Grønland Helsestasjon om at de sprer ordet om strikkingen til nybakte mødre, og mener at skikkelige sokker er det beste man kan gi nyfødte babyer.

-Når du har noe som varmer godt på føttene og på hodet, trenger du ikke å ha noe imellom sier Turid Berger, som sammen med Handegård har et strikkelag på 140 mennesker.

Berger forteller at en flink strikker kan få ferdig ett par sokker på fire timer, hvis hun gjør det for hånd. Derfor oppfordrer de også til å bruke strikkemaskin dersom man har tilgang på det.

Beste stedet å starte.

Det finnes en god del sybutikker på Grønland, og den kulturelle variasjonen er ikke større noe annet sted i landet. Derfor mener Husflidslaget at dette er det beste stedet å starte en slik trend.

-Flere barn som strikker er av etnisk bakgrunn, og vi syntes derfor dette er en god mulighet for å spre en norsk tradisjon til etniske miljøer.

De har en barnegruppe på rundt 30 barn og mener at absolutt alle vil kunne ha glede av å strikke sokker til nybakte barneføtter.

-Ideen om å lage noe selv for så å gi det bort til noen som trenger det, er en stor drivkraft for folk som gjør dette, sier Bente Handegård.

Hun oppfordrer alle mødre og folk som kan strikke til å sette igang med sokkestrikking, og ønsker du å se oppskriften på sokkene kan du klikke på bildet til venstre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere