*Nettavisen* Nyheter.

Sol og varme resten av påsken i Oslo

  Foto: Illustrasjonsfoto: Clipart

Sjelden har Oslo kunnet by på flottere vær i april, og du kan nyte sol og sommertemperatur resten av påsken.

OSLO: Allerede 11. april kom varmerekorden i Oslo. Da ble det nemlig målt over 20 grader på Blindern. Det er første gang det er så varmt så tidlig på året, siden målingen startet i 1937.

Del på Facebook

Og som om ikke det var nok, kan værstasjonen på Blindern fortelle at det aldri har vært så varmt i løpet av de 18 første dagene av april tidligere.

SE BILDER: OSLO-FOLK NYTER SOLA PÅ AKER BRYGGE

Rekordvarm april i Oslo

Gjennomsnittstemperaturen har ligget på 7,5 grader i Oslo.

– Det er 0,6 grader varmere enn neste på lista som var de 18 første dagene i april 2007, forklarer klimaforsker Ketil Isaksen ved Meteorologisk Institutt til yr.no.

Isaksen hadde slettes ikke ventet seg den rekordvarme aprilmåneden.

– Jeg ble faktisk litt overrasket da jeg så disse tallene, bedyrer han ovenfor nettstedet.

Og sjekker man værmeldingen for de kommende dagene er det liten grunn til å trekke innendørs, ei heller å finne fram verken ski, akebrett eller andre mer tradisjonelle påskesysler.

SJEKK VÆRMELDINGEN FOR OSLO PÅ YR.NO HER

Varmen fortsetter ut påsken

Takket være høye temperaturer og sol fra klar himmel forsvant snøen i Oslo på få dager. Og med snøen borte er det duket for enda høyere temperaturer.

– Når det er lite snø på bakken, absorberes solstrålene, og varmer mye mer enn de ville gjort om de ble reflektert i snøen, forklarer Isaksen.

SE BILDER: OSLO-FOLK SLIKKER SOL PÅ PALMELØRDAG

Og klimaforskerens egen arbeidsplass forteller også om nydelig vårvær også resten av påska.

Med temperaturer opp mot 20 grader og strålende sol i dagene som kommer er det duket for både parkliv, utepils og kanskje til og med en dukk i sjøen for de aller modigste?

SJEKK VÆRMELDINGEN FOR OSLO PÅ YR.NO HERHva bruker du påskedagene til? Bruk kommentarfeltet under til å fortelle oss om din Oslo-påske!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag