RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solbakkens råd til landslaget

Ståle Solbakken tror han vet hvem som er rett mann for Norge.

Ståle Solbakken er hentet tilbake til FC København, og i så måte uaktuell til å ta over når Egil «Drillo» Olsen etter hvert går av som norsk landslagssjef. Likevel har han klare meninger om hvem Fotballforbundet nå bør satse på!

– Jeg fikk beskjed om at jeg sto på en shortingliste i Norges Fotballforbund, men jeg vet av erfaring at man må ha støtte fra alle hjørner av bedriften om man skal ta på seg landslagstrenerjobben. De signalene som ble sendt da jeg ble solgt til Köln blir vanskelige å overse, sier Solbakken om sitt eget kandidatur til å ta over etter Egil «Drillo» Olsen.

Idérik tilvekst

Han mener Ole Gunnar Solskjær er rett mann for framtiden:

– Med Ole Gunnar hadde NFF fått en trener som har ekstra goodwill blant mange, og som helt sikkert kan tilføre landslaget mange nye ideer. Han er den norske kandidaten som ville hatt størst gjennomkraft i starten, og så hadde det blitt opp til ham å få resultatene. Men for norsk presse og supportere ville nok Solskjær vært et populært valg, spår Solbakken til Østlendingen.

– Hva med å se til utlandet?

– Jeg mener vi må velge den kandidaten som er best rustet for jobben. Vi kan også se ut, om vi finner en trener som kjenner norsk fotballkultur, og som har vyer til å presentere noe nytt som landslaget kan dra nytte av.

Danmark-aktuell

Men det er ikke bare i Norge det jaktes på ny landslagssjef. Danskene er også på utkikk etter en erstatter etter Morten Olsen, og også hos våre naboer blir Ståle Solbakkens navn hyppig nevnt som en aktuell kandidat.

– Jeg vet at det er en fair mulighet for meg å få den jobben om de går for en utlending. Men man kan ikke sitte og vente, og nå følte jeg et behov for å komme tilbake til noe jeg føler meg trygg på, og det har jeg fått her i København, sier Solbakken, som mener det er forholdsvis realistisk at den neste landslagssjefen kan oppnå tidlig suksess:

– Det blir lettere å kvalifisere seg. EM blir utvidet veldig, og det er lettere å bli en «suksesstrener» om man kan ta Norge til et sluttspill.

Åpner for suksess

– Er det mulig for noen trener å gjøre gull av det som har vært landslagsgråstein ganske lenge nå?

– Ja, man må se på hva man skal gjøre for å komme nærmere gull, men med utvidelsen av EM tror jeg som sagt det vil være mulig å oppnå en viss suksess ganske tidlig. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere