RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Benjamin Bjørseth, Steffen Søreng Fodstad, Cathrine Inglingstad og Caroline Inglingstad synes minicamp var veldig gøy.
Benjamin Bjørseth, Steffen Søreng Fodstad, Cathrine Inglingstad og Caroline Inglingstad synes minicamp var veldig gøy.

Soldater for et døgn

Det var ikke snakk om noen søndagsskole da 24 avgangselever fra idrettslinjen på Lambertseter videregående skole var på minicamp på Rygge flystasjon for å få oppleve Luftforsvaret.

RYGGE: Campen er den første av sitt slag og er et prøveprosjekt som forhåpentligvis skal videreutvikle seg til å bli et fast samarbeid mellom Lambertseter videregående skole og Rygge flystasjon.

Vi har lenge hatt et ønske om å innlede et samarbeid med Forsvaret. I læreplanen til elevene er det flere mål som omhandler samarbeid og lederskap, og dette er jo sentrale mål i Forsvaret. Jeg tror elevene har mye å lære av Forsvaret, sier Thomas Kyrkjebø som er lærer ved Lambertseter videregående skole.

Over all forventning

18-åringene Caroline Inglingstad, Cathrine Inglingstad, Benjamin Bjørseth og Steffen Søreng Fodstad var blant elevene som deltok på campen. De har bare positive ting å si om oppholdet.

Dette gikk over all forventning, campen var både spennende og lærerik. Vi fikk prøvd veldig mye forskjellig og det var veldig moro, sier Cathrine Inglingstad.

De andre nikker samtykkende.

Det var mye mer fysisk krevende enn jeg hadde forventet, men det gjorde bare at det ble enda mer morsomt, sier Benjamin Bjørseth

Steffen Søreng Fodstad forteller at han nå gleder seg veldig til sin egen førstegangstjeneste i forsvaret.

Når jeg skal inn til førstegangstjeneste vil jeg inn i infanteriet, det tror jeg kan bli veldig spennende, avslutter Fodstad.

Til skogs

Elevene fikk utlevert uniform, våpen og en del andre militære effekter før de ble ledet ut i skogen. Her satte de opp militære lagstelt som skulle være deres soveplass det neste døgnet. Etter å ha spist feltrasjon bar det så rett på skytebanen hvor de fikk prøve å skyte med automatgevær.

Jeg synes de klarte seg svært bra, de var veldig flinke til å holde motivasjonen oppe selv om enkelte av aktivitetene var svært krevende, sier sersjant Morten Nøttum Endresen.

Han hadde ansvaret for planlegging og gjennomføring av campen. Når han planla campen var han spesielt opptatt av at elevene skulle få prøve hvordan det virkelig er å være i Forsvaret.

Korrekt inntrykk

Jeg synes det er viktig å gi elevene et så korrekt inntrykk av Forsvaret som mulig. Istedenfor å sy puter under armene på dem, ville jeg la dem oppleve hvordan livet i Forsvaret kan være. For å gjøre det ekstra spennende lot jeg dem få prøve seg på grønn tjeneste i felt, forklarer Endresen.

Senere på kvelden fikk elevene nye utfordringer i form av ulike caser som de måtte løse. Blant annet måtte de lære å evakuere skadet personell. Casene var både fysisk og mentalt krevende, og sersjant Endresen er godt fornøyd med måten elevene løste oppgavene på.

Jeg tror nok skytingen var et høydepunkt for de fleste av elevene. De hadde nok ikke regnet med å få skyte med skarp ammunisjon etter bare noen timer i uniform, avslutter Endresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere