Gå til sidens hovedinnhold

Solemskogen Vel: Glade, men frykter utsettelser

Vi er glade for at forslaget endelig er avlevert, men skulle ønske at bruksareal på 275 kvadratmeter allerede var inkludert i reguleringsplanen, sier Solemskoen Vel-leder, Tore Faller.

SOLEMSKOGEN: Det er med glede at vi ser utvikling i saken, etter en planprosess som hittil har tatt skammelig lang tid. Vårt hovedkrav i hele denne perioden nærmere ti år har vært at vi må få anledning til å ha en husstandard på linje med andre huseiere i Oslo, sier Solemskogen Vel-leder, Tore Faller.

Vi var veldig misfornøyde med Plan- og Bygningsetaten opprinnelige forslag til totalt bruttoareal per boligeiendom på 240 kvadratmeter, .

LES OGSÅ: Sikrer drikkevannskilden

Støtte fra BU og VAV

Siden den gang har det kommet to svært viktige innspill: Nordre Aker bydelsutvalg (BU) endrer tidligere vedtak og vedtar i 2006 at størrelsen per boenhet settes til 275 kvm. eksklusiv biloppstillingsplass, garasje og rom til dotank, samt at det foretas en gjennomgang av denne størrelsen hvert tiende år.

I tillegg har VAV (Vann- og avløpsetaten, journ.anm.) også bidratt med et viktig argument i 2007: Etaten påpeker at en maksimalgrense på husene, som nevnt foreslått av Plan- og bygningsetaten, kun vil bidra til en svært marginal reduksjon av den fremtidige avløpsmengden fra bebyggelsen. Likevel har ikke Plan- og bygningsetaten gått inn for å øke husstørrelsen, sier Faller.

Frykter nye utsettelser

Men i Solemskogen frykter de nye utsettelser.

Vi skulle gjerne ønsket oss at det økede bruksarealet allerede lå inne i nåværende reguleringsplan. Det at det ikke gjør det, vil jo igjen eventuelt bety at det tar tid før endelig reguleringsplan for området foreligger. Vi er svært bekymret for en ny og endeløs utsettelse av den endelige versjonen av reguleringsplanen, sier Faller.

Behandles neste år

Før reguleringsplanene for Solemskogen og Sørbråten skal behandles i bystyret, skal de innom byutviklingskomiteen, som mottok planforslagene i forrige uke.

Derfor vil vi tidligst behandle den i slutten av januar, men de to sakene er såpass kompliserte så det kan hende det blir arbeidsgruppe/ekstra partimøter. Så da tenker jeg at vi snakker om behandling rundt påsketider, sier leder av byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap)

Reguleringsplanene kan leses på kommunens nettsider.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg