Gå til sidens hovedinnhold

Sølepytt ble idyll

Beboerne i Vestlisvingen 196 ønsket seg et hyggelig samlingspunkt. De tok saken i egne hender og lyktes.

VESTLI: Forslaget til styret gikk igjennom i bydelsutvalget og i fjor fikk borettslaget midler til å stelle i stand en uteplass. I tillegg fikk Vestlisvingen 196 en peis av Boligbygg.

Nestleder i styret og borettslagets ildsjel Bjørn Øien, tok ansvaret for å plante blomster og sette opp gjerdet rundt den nitriste grusflekken, som nå har slått ut i full blomst. Omringet av trær og blomster er det duket for kaffekos og grilling hele sommeren igjennom.

Et nytt liv

Før var dette bare en sølepytt, og det var mange som pleide å parkere ulovlig her. Vi har fått maksimalt ut av området, sier Bjørn Øien fornøyd.

Lokalavisen Groruddalen traff i forrige uke flere av beboerne på den grønne uteplassen, som nå fungerer som borettslagets nye samlingspunkt.

Etter at plassen sto ferdig har folk her blitt mer sosiale. Nå kommer beboerne seg ut, forteller lederen i borettslaget, Bjørg Pedersen.

Miljøet har alltid vært bra, men nå har det blitt enda bedre. Vi leser aviser, drikker kaffe og spiser kaker sammen, ler Randi Danielsen.

Klare for konkurranse

Kommunen premierer hvert år hager, som gjør byen vakrere og bidrar til større trivsel. Det er folket som bestemmer, og alle kan sende inn forslag.

Tidligere denne uken sendte Vestlisvingen 196 inn sitt forslag til Oslo kommune. Vinnerne kåres i september/oktober.

Vi håper selvfølgelig på å gå helt til topps, sier beboer Olaug Wik.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger