RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Solfeng» til salgs på Nordstrand: Prisen dumpet 4,5 millioner


IDYLL: Originalhuset (bygget 1898) har en sjeldent god beliggenhet med uhindret fjordutsikt og egen strandtomt.
IDYLL: Originalhuset (bygget 1898) har en sjeldent god beliggenhet med uhindret fjordutsikt og egen strandtomt. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Nordstrandveien 7 a og b er til salgs. Solfeng, som eiendommen kalles, ble i mange år brukt som barnevernsinstitusjon.

NORDSTRAND: Det er en av Nordstrands flotteste eiendommer som nå er til salgs. Verditaksten på eiendommen er hele 24 millioner kroner. Etter å ha ligget ute en liten stund ble prisantydningen nedjustert med 4,5 millioner.

LES OGSÅ: Frogner-bolig til under 1 mill.

LES OGSÅ: Fabrikk med utsikt til salgs

Så for 19,5 millioner kan 4000 kvadratmeter tomt, to bolighus, et stabbur, garasje, solrik tomt med sjøutsikt og ikke minst strandtomt med båtplass bli ditt.

Mødrehjem

Det er Frelsesarmeen Eiendom AS som eier tomten som kalles Solfeng. Eiendommen ble på begynnelsen av 1920-taller benyttet som mødrehjem i regi av Frelsesarmeen.

I 1952 ble Solfeng en barnevernsinstitusjon. Driften ble avviklet i fjor som følge av mangel på forespørsler om kjøp av plasser.

Tomten og utvendig bygningsmasse står på Byantikvarens gule liste. Det er en gammel mur på tomten som ikke kan endres og dersom man ønsker å felle trær over 90 centimeter i diameter må det plantes to nye for hvert tre. Vernet gjelder kun utvendige endringer.

LES OGSÅ: Fant ikke lykken på landet

Kunne ikke betale

Siden tomten ble lagt ut for salg, har flere vist interesse. Eiendommen har allerede blitt solgt en gang, men da det oppsto problemer med betalingen ble kjøpet hevet av selger – Frelsesarmeen Eiendom AS.

Så nå er tomten ute for salg for andre gang for den som skulle ha rundt 20 millioner kroner å avse.

LES OGSÅ: Nesten ingen selger Oslo-perlene

Stor interesse, ett bud

Advokat Arne Talsnes står for salget av Nordstrandveien 7 a og b. Han forteller at det har vært flere som har meldt sin interesse, særlig etter at prisen ble satt ned fra 24 til 19,5 millioner.

Alt fra privatpersoner til eiendomsutviklere og institusjoner har sett på eiendommen. Det har blant annet vært et ønske om å bygge barnehage på tomten.

– Vi har fått inn et bud nå, men det er for tidlig å si om det kommer et salg ut av det, sier Talsnes.


FLERE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Hvor er det kø? Følg Oslo-trafikken direkte

Ti priser til én skole

800.000 for garasjeplass på Oslo vest
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere