RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solfrid møtte biskopen på Veitvet


Solfrid Oppedal fra Linderud syntes det var stor stas å møte Oslo-biskop Ole Christian Kvarme. – Jeg har gledet meg lenge til dette, sa hun.
Solfrid Oppedal fra Linderud syntes det var stor stas å møte Oslo-biskop Ole Christian Kvarme. – Jeg har gledet meg lenge til dette, sa hun. Foto: FOTO: Alexander Synstad
Oslo-biskop Ole Christian Kvarme møtte de eldre på Veitvet. Og han fikk en hyggelig pratestund.

VEITVET: Solfrid Oppedal fra Linderud smilte som en sol da biskop Ole Christian Kvarme besøkte Veitvet eldresenter tirsdag formiddag. Biskopen kom for å snakke med mimregruppa på eldresenteret.

– Det er rett og slett stor stas å få besøk av en biskopen og hans følge. De er jo «over oss» på en måte. Artig å møte dem. Dette har jeg og vi andre gledet oss lenge til, sier Oppedal.

Og det ble en hyggelig mimrestund for de eldre og den geistelige. Ett av temaene var hva eldre har av minner om biskoper og andre i statskirken fra sin barndom og ungdom. Og historiene var mange.

Historier

Som for eksempel presten som ikke likte navnet Lisbeth da en liten jente skulle døpes. Andre husket overhøringen foran den store konfirmasjonsdagen.

I gamle dager kunne dette være en riktig så skummel affære for en tenåring.

– Før hendte det jo at selveste biskopen møtte opp, og deltok under overhøringen av konfirmantene, fortalte biskop Kvarme.

Fascinert

Solfrid Oppedal hadde ingen slike minner.

– Der jeg kommer fra, i Gulen kommune i Ytre Sogn, var det sjelden vi så noe sånt som biskoper, sa hun til Kvarme.

Og så fikk Kvarme et lite hjertesukk fra forsamlingen. Noen mente nemlig at enkelte av bønnestundene under gudstjenesten er for lange. Så lange at man like godt kan sette seg ned og vente på at de skal bli ferdige.

Kvarme satte pris på minnene og historiene.

– Jeg er veldig fascinert av alt dere husker!

Bredtvedt menighet

Besøket på Veitvet eldresenter var en del av bispevisitasen i Bredtvet menighet. Visitasen startet tirsdag og avsluttes søndag. På programmet har blant annet vært besøk av samtalegruppa ved Bredtvedt kvinnefengsel.

Biskopen har videre besøkt elever fra skolene Veitvet, Linderud og Nordtvet. Kvarme har også møtt barne- og ungdomsledere.

Torsdag kveld deltar biskopene på folkemøte i Bredtvet kirke.

 

LES MER OM PROGRAMMET HER: Får det travelt i Groruddalen

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere