*Nettavisen* Nyheter.

Solgt for 1 mill. over takst, alt må pusses opp

Axel Flinders vei 15 ble nylig solgt én million over takst. Megler anslår at kjøper må legge 1,5 til to millioner kroner i rekkehuset for å få det oppgradert til dagens standard. Foto: FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Et slitent rekkehus i Axel Flinders vei 15 ble nylig solgt for 4.950.000, én million kroner over takst.

NORDSTRAND: Det 178 kvadratmeter (bta.) store rekkehuset er bygd i 1961, og har kraftig behov for oppgradering. Taksten og prisantydningen var på 3.950.000, mens kjøperen som fikk tilslag strakte seg én million lenger.

– Alt måtte pusses opp fra bunnen av. Alt fra drenering, innvendige og utvendige flater, vinduer og så videre. Kostnaden for å få dette rekkehuset opp til dagens standard vill fort koste 1,5 – 2,0 millioner, sier megler Jørgen Solie hos DnB NOR eiendom på Nordstrand.

Til huset hører det med garasje og en tomt på 543,4 m²

Vanskelig prissetting

– Vi ser at det er stor etterspørsel etter denne typen boliger og markedet avgjør prisen, sier Nina Fjellheim som er daglig leder i DnB NOR Eiendom på Nordstrand.

Meglerkontoret har solgt en rekke eiendommer over takst i år og Fjellheim mener takstmennene henger litt etter når det kommer til prisene i markedet.

– Det er veldig vanskelig å fastsette pris og takstmennene ligger litt etter på prissettingen. Visningene er godt besøkte og mange er med på budrundene. Når en bolig går høyt forventer andre å få det samme, men vi prøver å være nøkterne i prisantydningen, sier Fjellheim.

Ikke lokkepris

– Så det settes ikke en kunstig lav lokkepris?

– Overhodet ikke. Hvis vi går ut med en lokkepris kan vi bli holdt ansvarlige. Vi er veldig opptatte av at selger skal godta prisantydningen. Vi går ikke ut med en prisantydning under takst, med mindre boligen har vært ute før uten å få napp. Eller at vi mener at boligen har en høy takst ut ifra tilsvarende salg i området. Dette er også selgers avgjørelse selvsagt, sier hun.

Rentehevinger bremser gjerne boligmarkedet noe, men Fjellheim tror ikke forrige ukes heving vil ha noen effekt på markedet på Nordstrand.

–Alle vil bo på Nordstrand og etterspørselen etter boliger er så stor at jeg ikke tror prisene vil flate ut, jeg tror heller ikke vi vil se noen effekt av høyere rente med det første, sier Fjellheim som anbefaler kunder å selge nå, da det erfaringsmessig er høyere priser i 2. kvartal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag