RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solgt for rekordpris


Prisrekord: Ansvarlig megler i Krogsveen, Scott Martinsen, er storfornøyd med salget av denne boligen i Jacobine Ryes vei. Salgssummen på 2 410 000 kroner er rekord i borettslaget.
Prisrekord: Ansvarlig megler i Krogsveen, Scott Martinsen, er storfornøyd med salget av denne boligen i Jacobine Ryes vei. Salgssummen på 2 410 000 kroner er rekord i borettslaget.
Til tross for at januartallene bare viste svak prisvekst, er to boliger i Groruddalen solgt til prisrekorder den siste uka. Meglerne sverger til tålmodighet.

Groruddalen: Dersom salget av 4-millionersboligen på Årvoll i forrige uke er representativt for boligprisene i Groruddalen, er det ingen fare for boligkrakk. Lokalavisen Groruddalen skrev om boligen da ingen ville by på den i oktober i fjor.

510 000 over antydning

Nå har trenden snudd, mener Werner Holthe i Ring eiendomsmegling. Mandag i forrige uke ble leiligheten solgt for hele 510 000 over prisantydningen på 3 490 000 kroner.
Tidenes salg i Årvollia, sier en strålende fornøyd megler.
To budgivere pressa prisen opp til fire millioner kroner før den ene måtte gi seg.
Det var en hyggelig tone hele veien, men det var altså to budgivere som hadde bestemt seg for at de ville ha leiligheten, sier han.
Eierne forholdt seg rolig og ventet med å selge til de fikk en god pris. Dette viser at tålmodighet vil være et godt råd også til andre boligselgere?
Ja, selger bør ha litt is i magen mens markedet er i bevegelse, sier Holthe.
Er dette salget representativt for markedet generelt?
Dette er et enkelttilfelle, men de siste boligene har vi solgt over takst og prisantydning. Dette er et bevis på at boligprisene ikke går nedover, og en indikasjon på at det ikke vil komme boligkrakk, sier han.

Steg 3 prosent

Ifølge tall fra Norges eiendomsmeglerforbund steg boligprisene med 3,0 prosent fra desember til januar. Dette er likevel lavere enn hva man kunne forvente i januar måned, ettersom dette er en måned med boligpriser som normalt utvikler seg sterkere enn i en gjennomsnittsmåned. Korrigert for sesongvariasjoner sank derfor prisen med 0,4 prosent.
Men også på Stovner ble det satt prisrekord denne uka. I Jacobine Ryes vei ble en fireroms leilighet solgt for 240 000 kroner over prisantydning. Ifølge ansvarlig megler Scott Martinsen i Krogsveen er salgssummen på 2 410 000 kroner prisrekord i borettslaget.
Dette viser at bunnen slett ikke har gått ut av markedet. Vi ser at det går litt tregere å selge, men prisene er økende. Man bør ha tålmodighet når man skal selge bolig, for det viser seg at folk er villige til å kjøpe høyere enn takstmannens vurdering, sier han.
Martinsen mener Groruddalen er et av områdene man først vil merke en prisnedgang.
Vi opplever ikke prisnedgangen som de større avisene skriver om. Vi ser heller en økning som ikke er altfor stor, men det er en økning, sier Martinsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere