*Nettavisen* Nyheter.

Solgte sprit til 14-åringer

MÅ I FENGSEL: En 23 år gammel mann erkjenner å ha forsynt Oslos ungdommer med sprit, men anker dommen. Foto: Illustrasjonsfoto: Marianne Holøien

23-åringens fungerte som sprittaxi for Oslos ungdom, som bare måtte slå et telefonnummer for å få tak i vodka.

Klikk på bildet for å forstørre.

FORSVARER: Marius Dietrichson. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen

OSLO TINGRETT: Fire ganger sommeren og høsten 2011 ble mannen tatt av politiet med til sammen 80 flasker vodka som var smuglet inn til Norge fra Polen. Det fremgår ikke av dommen hvem som smuglet spriten inn i Norge.

Spritlangerens telefonnummer var kjent og sirkulerte i flere ungdomsmiljøer i Oslo.

Etterforskningen har blant annet bestått i gjennomgang av trafikken på mannens mobiltelefon. Politiet har på den måten kommet fram til en rekke ungdommer, noen ned i 14-årsalderen, som alle har kjøpt sprit av mannens om er bosatt på Bjølsen.

Smuglersprit

Spritsalget har skjedd over hele Oslo, fra Solli plass i vest, via sentrum, til Årvoll i nord og Lambertseter i sørøst.

Les også: Sprittaxi tatt på fersken

23-åringen møtte nylig i Oslo tingrett hvor han erkjente samtlige forhold, som omfatter salg av ulovlig importert alkohol til rundt ti mindreårige.

Tingretten finner det bevist ut over enhver rimelig tvil at mannen forsto at kjøpergruppen var godt under lavalderen for kjøp av alkohol. De yngste var rundt 14 år.

Les også: Boden på Skullerud var full av smuglergods

Domfelt før

Mannen ble første gang tatt sommeren 2011, men fortsatte spritsalget til mindreårige, til tross for at han var klar over at han var under etterforskning av politiet.

Les også: Politiet advarer mot «spritmannen»

Mannen er tidligere domfelt for grovt ran og grovt tyveri, deler av dommene ble gitt betinget, med en prøvetid på to år. Spritsalget mannen nå dømmes for har skjedd i prøvetiden på dommene fra 2010.

Anker

Tingretten mener en betinget straff således ikke har særlig disiplinerende effekt på 23-åringen og mannen ble derfor dømt til fem måneders fengsel.

Mannens telefonnummer inndras også.

23-åringen mener imidlertid straffen er for streng og anker avgjørelsen.

– Han har erkjent straffskyld for de forhold han er domfelt for, men anker dommen likevel idet straffen er for streng, sier mannens forsvarer, Marius Dietrichson, til dittOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag