RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solheim hedret Norges første svanemerkede supermarkedkjede


Miljø og utviklingsminister Erik Solheim var på Brynsenteret for å dele ut svanemerkelisens til kjededirektør Glenn Steiner. Ultra, Centra og Jacob`s er landets første svanemerkede supermarked.
Miljø og utviklingsminister Erik Solheim var på Brynsenteret for å dele ut svanemerkelisens til kjededirektør Glenn Steiner. Ultra, Centra og Jacob`s er landets første svanemerkede supermarked. Foto: ALLE FOTO: PEGAH NIKU
Selveste Erik Solheim møtte opp på Ultra på Brynsenteret for overrekke svanemerkelisens.

BRYNSENTERET: – Ingen av oss ønsker produkter med miljøgifter som kan skade barna våre eller naturen rundt oss. Men samtidig må det ikke være nødvendig å være ingeniør eller ha doktorgrad i kjemi for å forstå hva vi skal velge.

KLIKK HER, OG LES HVA KUNDENE SIER!

Det sa miljøvernminister Erik Solheim da han deltok på markeringen av at Ultra, Centra og Jacob’s har blitt landets første svanemerkede supermarkedkjede.

– Her kommer Svanemerket inn og gjør den tunge jobben for oss, og viser hva som er de beste produktene, sier Solheim entusiastisk.

Strenge krav

Det er første gang en supermarkedkjede blir svanemerket.

Det å være svanemerket stiller strenge krav til redusert energiforbruk, kildesortering og et bredt utvalg av miljømerkede og økologiske produkter. Reduksjonen av energiforbruk i hver butikk tilsvarer alene utslippene fra 180 personbiler.

– For oss er dette bare starten. Svanemerkingen forplikter oss i Ultra til å velge miljøvennlige alternativer også i fremtiden. I tillegg ser vi at satsingen har flere hyggelige tilleggeffekter, sier Glenn Steiner, kjededirektør

i Ultra, Centra og Jacob’s.

– Blant annet sørger nye dører på fryse og kjølediskene for at varene holder kvaliteten lenger og bedre enn tidligere.

Veldig stolt

En svanemerket dagligvareforretning har et bredt utvalg av miljømerkede og økologiske produkter, oppfyller omfattende energikrav, har kildesortering av avfall for butikk og kunder og har i tillegg lav miljøbelastning i den daglige driften

– Vi er stolte veldig stolte av å være landets første svanemerkede supermarkedkjede.

– Vi ønsker også å synliggjøre vår satsning på miljø ved å gi alle våre kunder tre Svaneprodukter for prisen av to ut året, sier Steiner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere