RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Folkemuseet går så det suser.
Folkemuseet går så det suser.

Solid økning for Folkemuseet

Norsk Folkemuseum på Bygdøy hadde i 2009 hele 250 555 besøkende, mot 237 609 i 2008, en økning på fem prosent. Nå satser de på like gode tall i år.

BYGDØY: Utstillingen Håkon Gullvåg: Portretter – Personer fra norsk samtid 1979 – 2009 er en av årsakene til suksessen.

Hele 35 prosent økning hadde Norsk Folkemuseum i åpningsmåneden i oktober. Derfor valgte de å forlenge den populære utstillingen til 10.januar og samme dag klokken 13.00 vil kunstneren selv være til stede og signere sin nye bok ”Speil for tidens ansikt – Gullvåg-portretter 1979-2009.

- Veldig fornøyd

Informasjonsleder Paal Mork er strålende fornøyd med de gode tallene og sier at de traff veldig bra med de tiltakene de gjorde i året som gikk.

- Vi er veldig fornøyd og fikk så mange besøkende vi håpte på. Vi gikk inn i det nye året i fjor med analyser på at det ville komme færre turister i forbindelse med finanskrisen. Derfor måtte vi gjøre noen mottiltak for å få folk til å besøke oss, sier Paal Mork til Lokalavisen.

Derfor har de satset sterkt på å finne utstillinger som trekker et større publikum.

- Både Gulvåg sin utstilling og Back to the 80`s var to utstillinger som var en suksess, sier han videre.

50-tallet i fokus

Paal Mork er fast bestemt på at de skal jobbe knallhardt videre for å få like gode besøkstall i år.

- Vi skal jobbe svært effektivt for å opprettholde de gode tallene. Vi gleder oss til vi kan presentere vårt nye ”Trønder-tun” 10.juni. Denne utstillingen skal vise hvordan det var på 50-tallet her i Norge, forteller Paal Mork.

Han forteller at den skal skildre hvordan Norge var rett etter krigen med en utvikling som ikke var helt i samråd med den oppfatningen mange har i dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere