Solidarisk boligbygging på Vestli

I Groruddalen bygger man i høyden. Velkommen til Hakkespettveien borettslag.

VESTLI: Det hakkes og bankes for å gjøre plass til flere i Groruddalen, der byutviklere har hevdet til det kjedsommelige at mye av veksten i Oslo må skje.

Minst åtte etasjer

På Vestli står nå endelig Hakkespettveien borettslag klar.

Høyblokka består av minst åtte leiligheter i minst like mange etasjer og ligger en kort flytur unna Vestli skole. Og nabolaget? Hakkende godt. Både hyggelig og solidarisk, sier de som har vært der.

Les også: – Ingen menneskerett å bo i Oslo

– Solidarisk

– På Vestli er alle solidariske. Både mennesker og fugler bor i blokk, fastslår Atle Osvold, som har tatt bildet og lagt det ut på sin Facebook-side.

Hakker du på naboene, derimot, er det ikke sikkert de er like hyggelige og solidariske lenger. Ellers er det ingen regler i borettslaget for når man kan hakke på andre ting.

Les også: Boligkjøperne tar ikke sommerferie

Enkel standard

Det er ikke akkurat fire rom og kjøkken vi snakker om i høyblokka på Vestli. Leilighetene består av ett rom, og standarden må betegnes som enkel.

– Det blir litt spett, kommenterer en av interessentene, som hadde sett for seg en noe høyere standard og litt bedre plass.

Svevende svar

Trapper finnes ikke i denne høyblokka, og megleren har heller svevende svar på hvordan man skal komme seg oppover i etasjene.

Les også: Så mye har din bolig falt i pris

– Ha'kke peiling, sier han nebbete, og legger ikke skjul på at han forventer at prisene uansett vil fly til himmels når alle de boligløse kommer susende.

For om fasilitetene er få i Hakkespettveien borettslag, er det iallfall hakket bedre enn å være husløs!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.