RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barna i Haugensjordet barnehage er faddere for en barnehage i Hviterussland. I høst fikk de opptre på tv!
Barna i Haugensjordet barnehage er faddere for en barnehage i Hviterussland. I høst fikk de opptre på tv! Foto: Foto: Utlånt

Solsikkebarn i FN-parade

Haugensjordet barnehage har i mange år støttet SOS barnebyer. I forbindelse med FN-dagen fikk barna i år bli med i en parade i byen.

KJELSÅS: Barnehagen på Kjelsås har gjennom SOS-barnebyer i mange år vært fadder for en barneby i Hviterussland. Dermed kan de kalle seg en Solsikkebarnehage.

Å være «solsikkebarn» betyr kort sagt at barn hjelper andre barn: Barn som er foreldreløse eller har foreldre som ikke kan stille opp for barna sine på en ordentlig måte. Barn som har det vanskelig.

Å være snill

– Å hjelpe andre, være snille mot hverandre og lære seg til å bidra til fellesskapet er noe vi setter fokus på i barnehagen vår – en tro på at det nytter å hjelpe, sier pedagogisk leder Sigrid Jauss, som har sendt oss denne rapporten fra Haugensjordet:

Vi har i en årrekke hatt en markering/høstfest i tilknytning til FN-dagen, i år blir det 21. oktober. Vi arrangerer hvert år en kunstutstilling og kafé for foreldre og foresatte. Pengene vi får inn for salg av høstens kunst og fra kafeen går til vår fadderby.

I år fikk også noen av barna i barnehagen muligheten til ekstra hyggelige opplevelser i forkant av vår egen markering. I regi av SOS-barnebyer kunne avdelingene Tyttebærtua og Solstua delta på en solsikkeparade i september. Det startet med at vi meldte oss på til paraden, som så førte til at de først fikk være med på et TV innslag fra barnehagen på NRK1 i Morgen TV.

Solsikkeparaden gikk gjennom sentrum av byen og til Edderkoppen Teater. Der var Haugensjordet barnehages barn de heldige og var plukket ut til å delta på hovedscenen sammen med Klaus Sonstad. Der fikk de fremføre solsikkesamba til alle de andre barna i salen! Solen skinte og dagen var akkurat like fin som en solsikke. Barna hadde pyntet seg med solsikkekroner og blomster, samt at de hadde på seg gule klær.

Det var stas for barna både få være med på tv og gå i parade. De var så stolte over å kunne vise hvor flinke de var til å danse både, på NRK1 og på scenen. Vi ønsker alle en god FN feiring!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere