RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Solsikkemonster på Lindeberg


 
 
Solsikka til Tove Larsen vekker oppsikt i nabolaget.

LINDEBERG: Jeg har ikke gjort noen ting med den, bortsett fra å binde den opp. Den har bare fått lov å stå i fred, ler Tove Larsen fra Lindeberg.

Høyere enn lyktestolpen

For det er nok ikke mange som har maken til solsikkeplanta hennes. Den strekker seg nå høyere enn lyktestolpen den klamrer seg til. Ifølge seniormedarbeider Ole Jørgen Sundsby i Hafslund måler lyktestolpen 3, 7 meter. Han anslår solsikka til rundt 3, 85 meter.

Den bare skyter i været. Stilken er 14 centimeter i diameter, forteller hun.

Verdens høyeste solsikke er målt til 7, 76 meter. Men i Norge er rekorden 5,6 meter, og Larsens solsikke nærmer seg i raskt tempo.

Nå vokser den rundt 10-15 centimeter om dagen. Jeg har hele tida sett at den vokser fra dag til dag, forteller hun.

Frø fra barnebarnet

Den 2. juli kom barnebarnet Hayley Wiltshire (5) løpende med et solsikkefrø i hånda og lurte på om hun kunne plante det i hagen til bestemor. Ingen vet hvor hun fikk frøet fra.

To dager senere reiste hun hjem til Australia, så hun har ikke sett solsikka selv. Men da jeg forteller at bladene er større enn middagstallerkner, tror hun nesten ikke på det, forteller Larsen.

Selv om det begynner å bli litt kaldt for den uvanlige blomsten, vokser den altså fremdeles, og Larsen er spent på hvor høy den kan bli.

Det skal bli morsomt å se. Den skal få stå til den detter ned, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere