Solskjær lanserer Nielsen som landslagsspiss

 

 

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær følger nøye med på Vålerenga-spiss Håvard Nielsen.

LANDSLAGET: Ole Gunnar Solskjær mener at Håvard Nielsen blir å finne på Norges A-landslag innen få år. Her er han i kampen mellom Vålerenga og Molde sist lørdag.

MANGE KVALITETER: Høyden og duellstyrken i luften er noen av egenskapene Martin Andresen setter pris på hos spiss Håvard Nielsen, som har fått mye tillit i år.

UTLIGNING: Marcus Pedersen satte inn 1-1-målet til Vålerenga. Her feirer han med Nielsen.

FØLGER MED: Ole Gunnar Solskjær følger med på Håvard Nielsens karriere, men vurderer ikke å hente spissen til Molde med det første.

ULLEVAAL STADION: Tidligere Manchester United-proff Ole Gunnar Solskjær følger så nøye med på Håvard Nielsen at han visste at spissen fylte 19 år 15. juli, dagen etter seriekampen mellom Vålerenga og Molde.– Han kjenner jeg godt til. Han er et fantastisk talent som kommer til å være toppspiss på Norges landslag om noen år, sa Solskjær til Nordstrands Blad etter sist lørdags seriekamp.

Les også: Håvard Nielsen møter favorittlaget

– En stjerne for meg

Solskjær er selv på markedet etter en ny spiss for tiden, men avviser at Nielsen er aktuell for Molde.

– Han er et emne man burde følge med på de neste årene, om ikke allerede det neste året. Men han er Vålerenga-spiller, og jeg har ikke penger til å kjøpe han, sier Solskjær.

Nielsen selv ble overrasket over å bli lansert som kommende landslagsspiss, og det av en fotballspiller han selv har fulgt nøye med på.

– Oi, det var moro. Han er en stjerne for meg. Jeg har brukt mye tid på å se på målene hans på Youtube, og jeg har vært Manchester United-fan siden jeg var liten, så det er selvfølgelig veldig hyggelig det, sier han.

VIDEO: Håvard Nielsen etter første målet for Enga

Forlenger med Enga

Nielsen har i dag rundt halvannet år igjen av kontrakten sin med Vålerenga, og er i dialog med klubben om å forlenge den.

– Jeg trives veldig godt i Vålerenga, og merker at jeg fortsatt har steg å ta i klubben før jeg eventuelt drar til utlandet, sier Nielsen.

For et proffliv i utlandet lokker for 19-åringen, til tross for at det er en vurdering som ligger langt frem i tid for han.

– Jeg stresser overhodet ikke med det, men det er klart at det frister. Det er den engelske ligaen jeg har mest lyst til å spille i, men det er ikke den enkleste å komme inn i. Hvilke andre steg jeg tar får vi se på, sier Nielsen.

Han fikk virkelig vist seg frem da han scoret hat-trick mot Odd Grenland sist serierunde, og hadde to knallsjanser mot Molde innen det første kvarteret av kampen.

– Den første sjansen burde jeg kanskje ha scoret på, og frisparket var veldig nært gå inn. Men sånn er det, jeg hadde mye stang inn i kampen mot Odd, så da ble det litt stang ut i dag, sier han.

Jobber mot landslaget

Vålerenga-trener Martin Andresen er enig i at landslaget er et naturlig mål for Nielsen.

– Det er det vi jobber mot. Jeg liker ikke å skryte opp unge spillere, men Håvard er en god spiller som kan bli veldig god. I tillegg er en han fin og ydmyk gutt, sier Andresen.

Han legger til at det fortsatt gjenstår mye arbeid før 19-åringen eventuelt skulle være aktuell for A-landslaget.

– Han har mange kvaliteter. Han er hurtig, duellsterk, kan bruke begge beina og er høy og god i lufta, men kan fortsatt utvikle seg på alt. Spesielt det med å være enda mer rå på målinstink, sier Vålerenga-treneren.

– Årsbeste

Og akkurat på målinstinktet var området Vålerenga slet veldig med mot Molde sist lørdag. Begge lag hadde mange store sjanser, men det var Molde som stakk av med seieren med 1-2-resultat. Akkurat samme sifre de slo Vålerenga i fjor med, både borte og hjemme.

– Jeg syns Vålerenga fortjente poeng i dag. Vi hadde cirka like mange sjanser, og de fremsto som et kompakt lag defensivt, sier Solskjær.

Trener Martin Andresen var selvfølgelig skuffet over å miste poengene i sluttminuttene på Ullevaal.

– Jeg er enig i at vi fortjener poeng i dag, og vi har sjansen til å stikke av med alle tre. Man lever litt i nuet, og da er man skuffet rett etter en slik kamp, sier Andresen.

Både treneren og spiss Nielsen er enig i at kampen mot Molde var årsbeste av Vålerenga.

– Vi har noe å bygge videre på, sier Andresen.

Flere saker om Håvard Nielsen:
- Årsbeste av Vålerenga

Ogude kan miste resten av sesongen

Håvard Nielsen senket Odd alene

- Et steg i riktig retning

– Flaut å skulle stikke av nå

Lyn slo Vålerenga på tribunen, men ikke i cupen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.