Gå til sidens hovedinnhold

Sølvguttene i øst

Selvfølgelig spilles det på sølvgitar og sølvtrommer når gladgutta i bandet Silver Street står på scenen.

Sentrum: I dag skar det seg skikkelig! Planleggingsdag skjønner du, forklarer Lars Kvistum.

Inne på det lille øvingsrommet i Hammersborggata blant trommer, gitarer og Hammond orgel sitter de fire gutta i Silver Street. To små jenter titter sjenert fram mellom instrumentene. Barnehagen var stengt i dag.

Det er ikke normalt at unga sitter her når vi øver altså, forklarer han.

Silver Street starta opp i 2003, og har spilt med dagens besetning de siste to åra. Tre ganger i uka møtes de til øving. I disse dager er de dessuten fullt opptatt med plateinnspilling i et studio ved Gjøvik. De beskriver seg selv som et Pop 'n'Roll-band, inspirert av 60- og 70-tallsmusikk.

Vi regner med at plata er klar til høsten, sier vokalist og gitarist Bjørn Raddum, mens han kutter opp rullekake og skjenker Solo i plastglass.

Med en plateutgivelse blir vi mer tilgjengelige for folk, sier gitarist Morten Raddum.
Silver Street møtte Oslo-publikummet for første gang på Scuba Bar.

Det ble vårt tidlige stamsted, og vi gjorde utrolig mye gøy ut av konsertene vi holdt der. I tillegg har vi spilt både på Muddy Waters, Skuret og Fabrikken, forteller Bjørn.

Høydepunktet så langt kom da de fikk spørsmål om å være oppvarmingsbandet til Gavin deGraw.

Det var helt supert. Vi har varmet opp for deGraw begge gangene han har vært i Oslo, mimrer Morten.

Etter en konsert på Fabrikken kom en skjeggete, eldre mann bort til meg og sa "Nå er det faen ikke mulig å bli gammel, med sånn musikk som dette". Det var kult, sier Lars fornøyd, mens de tre andre i bandet nikker megetsigende.

Alt fra 17-åringer til 70-åringer kommer på konsertene våre. Vi har opplevd alt fra vill dansing på bordet, til swingdans på gulvet, skyter Morten inn.

By:Larm i Tromsø i 2006 var også en opplevelse gutta sent vil glemme.

Vi rigga oss opp på hotell-suiten og spilte by:Larm-nachspiel-konserter hele helga. Det var utrolig gøy, og vi kom i kontakt med flere folk i bransjen som vi samarbeider med i dag, forteller Bjørn.

5. august gjester Silver Street Klubb-Øya på Herr Nilsen. Før den tid pakker gutta instumentene og legger ut på turne i Nederland. Det gleder de seg til!

Det blir uten unger da, understreker pappa Lars lattermildt.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley