RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Som de gode gamle parkkvelder

Sist søndag gjenskapt ildsjelene på Tveten gård stemningen som kunne oppleves på parkkveldene før i tiden.

Tveita: På sine nettsider skriver Tveten gård om ideen bak gjenopplivingen.
- Etter krigen fant parkutvalget i Oslo ut at man måtte prøve noe nytt og mer variert i byens parker, og i 1946 oppsto kulturkveldene. Sju av byens parker hadde program.
Bydel Alna og Tveten gård ønsker nå å gjenskape stemningen fra "de gode gamle parkkveldene i Oslo".

Som St.Hanshaugen

- Nei, dette var som å oppleve tiden på i parken St.Hanshaugen om igjen. Akkurat som i gamle dager, sier en oppglødd og ivrig gårdsvenn Sonja Eivindson.
Hun legger kjapt til:
- Dette har de fått til takket være Inger Seim. Og ser du, med denne flotte musikken blir gråværet ute, til finvær her inne i teltet.

De reisende

Kveldens program på scenen i teltet er viser fra de reisendes musikktradisjon. Trioen med Tom Lund på gitar, Oluf Dimitri Røe på fiolin og vokalist Laila Yrvum får gjenklang i det nesten fullsatte teltet.
Første del synges på Romani.
- Jeg er stolt av å kunne presenter denne musikken for dere. Jeg er selv av taterslekt, og neste sang er en sigøynervise som jeg lærte av min bestemor, forteller Laila Yrvum fra scenekanten.
Hun legger til at de aller fleste sangene naturligvis går i moll. Romantiske og melankolske.

Ønsker

- Tveten gård har blitt et flott sted der folk samles. Med parkkveldene ønsker og håper vi på å få et trofast publikum fra hele Oslo. Denne kvelden er et første steg i å etablere og gjenoppta en gammel tradisjon, sier en travel Inger Seim og stryker av gårde for å skaffe ballonger til de minste.
Etter denne kvelden er det tid for ferie, men programmet for høstens parkkvelder er for det meste i boks, og det er noe finne for en hver smak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere